RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Nieuwe ontmoeting tussen Trump en Kim jong-un

Beeld © AFP

Er komt een tweede ontmoeting tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim jong-un. Dat heeft het Witte Huis zojuist bekendgemaakt.

De twee leiders zullen elkaar eind februari spreken. Waar is nog niet bekend. 

Afgelopen zomer spraken de twee leiders elkaar voor het eerst in wat toen een historische ontmoeting werd genoemd. De ontmoeting toen volgde op een periode van anderhalf jaar oplopende spanningen, waarbij zowel Trump als Kim dreigde  het andere land met atoombommen van de kaart te vegen.

Trump en Kim Jong-un: de bekvechters gaan in gesprek

03:08
In de anderhalf jaar voor de eerste ontmoeting liepen de spanningen tussen de twee landen enorm op.

Denuclearisatie

De ontmoeting in Singapore haalde toen de kou uit de lucht, maar leverde verder weinig op. Trump liet na afloop weten dat Kim had beloofd te werken aan 'denuclearisatie', maar Kim zei na afloop dat hij dat alleen van plan was als de VS zich volledig zouden terugtrekken uit buurland Zuid-Korea.    

De aankondiging van een nieuwe ontmoeting hing in de lucht. Een afgevaardigde van het Noord-Koreaanse regime is momenteel op bezoek in Washington en had daar een ontmoeting met Trump. Algemeen werd verwacht dat hij daar was om een tweede ontmoeting voor te bereiden. 

Trump:
Lees ook:
Trump: 'Ik weet binnen een minuut of ontmoeting met Kim Jong-un ergens toe leidt'