Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Paulusma: ‘Lange koude winterperiode op komst’

Er komt een lange winterperiode aan. Nee, dat hebben we niet verzonnen. Niemand minder dan weerman Piet Paulusma heeft de voorspelling gedaan, die menig sneeuw- en schaatsfanaat blij zal stemmen.

„Ik verwacht een lange winterperiode met flink wat vorst, ijs, sneeuw en overlast. Alles zit eraan te komen” aldus de weerman tegenover Hart van Nederland. „En dat kan wel tot ver in februari duren."

Fantastisch zwart ijs

In zijn blog gaat hij dieper in op de ontwikkeling van de schaatsomstandigheden. „Dit weekend zal het in de meeste regio’s matig vriezen met in de nacht van zaterdag op zondag al op veel plaatsen -4 tot -7 graden. Er volgt van zondag op maandag nog een nacht met deze temperaturen en lager, op veel plaatsen richting -6 tot -8 graden. Dit is goed voor de ijsgroei en het rustige weer helpt daarbij. Er komt dan ook fantastisch zwart ijs te liggen van een geweldige kwaliteit."

„Volgende week hebben we even een dip, maar het winterweer zet daarna nog wel even door. Het kan wel eens een lange winterperiode worden met flinke kou, met ijs en soms (veel) sneeuw. Overlast", stelt Paulusma.

Matige winter

De winter is dusver amper in Nederland geweest. Het vroor de voorbije anderhalf maand incidenteel en lokaal. Van schaatsen op natuurijs was eigenlijk nog helemaal geen sprake.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.