Hier proef je de smaak van Azië: 4 oosterse hotspots in eigen land image
Happyhappy joyjoy

Hier proef je de smaak van Azië: 4 oosterse hotspots in eigen land

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

1. Happyhappyjoyjoy in Amsterdam

Uit de open keuken klinkt het gesis van stoompannen. De geuren die ons tegemoetkomen zijn terug te herleiden naar de nauwe straatjes van Aziatische foodwalhalla’s als Chiang Mai, Hanoi en Jakarta. Het idee achter dit Amsterdamse streetfoodconcept: spannende gerechtjes serveren uit alle uithoeken van Oost-Azië. De absolute crowd pleasers, aldus de serveerster, zijn Ha kau (gestoomde garnalendumpling met bamboescheut), Siu Mai (gestoomde dumpling van varkensvlees, garnaal, Chinese paddenstoel en gojibes) en gestoomde mosselen in XO saus.

Wij kiezen voor een baobroodje met knapperige kip, witte kool, yuzu- en chilimayonaise en Vietnamese gehakballetjes met verse kruiden, noedels en een nuoc mam chamdip. Én een Japans Kirin Ichibanbiertje om onze tongen en gehemeltes klaar te stomen voor de smaakexplosies die nog komen gaan. Het zuurstokroze interieur om ons heen, in combinatie met de kleurrijke uithangborden en lampionnen, maken onze Aziatische beleving compleet. Wij als onvervalste Aziëliefhebbers worden heel, héél happy van Happyhappyjoyjoy, dé Aziatische hotspot van Amsterdam.


Trek in Har kau of Shao Mai? Blijf daarvoor gewoon in het land . Foto: Wouter van der Sar

2. Proef Koreaanse bbq in Rotterdam

Koreaans barbecueën is net effe anders dan wij het gewend zijn; je bereidt zélf je vlees en groenten op een grillplaat. Een Koreaanse bbq gaat gepaard met banchan (diverse bijgerechten) en soju (rijstwijn). Het trendy all-you-can-eatrestaurant Seoul Sista in Rotterdam is dé plek om het eens te proberen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pure art.. 🤤 . . . . . .#koreanfood #koreanbbq #koreanbbqbuffet #seoulsista #bibimbap #rotterdam #rotterdamfood

Een bericht gedeeld door Seoul Sista (@seoulsistalove) op

 

3. Kom in Chinese sferen in Chinatows

Geen volk stichtte zo veel buitenlandse stadsenclaves (Chinatowns) als de Chinezen. Oók in Nederland kun je nog lekker verdwalen in doolhoven van toko’s, Chinese eethuisjes en supermarkten. ’s Lands leukste Chinatowns (of -streets) liggen in Amsterdam (Zeedijk), Rotterdam (West-Kruiskade) en Den Haag (Wagenstraat).

4. Shop Japanse spulletjes in Eindhoven

Altijd al eens een Japanse kimono in huis willen hebben? Wip dan eens langs bij Re-creare, een speciaalzaakje op het voormalige fabrieksterrein van Philips (Strijp-S) in Eindhoven. De eigenaresse verkoopt er originele Japanse kimono’s én zelfgemaakte kimonostoffen accessoires.