© GEERT TRESIGNIE

Antwerp Giants onderuit bij Brussels na fysieke slag

Geen vijfde opeenvolgende overwinning voor Telenet Giants Antwerp in de EuroMillions League. De Sinjoren gingen in de derde wedstrijd in zes dagen, na twee verlengingen en een beklijvende kamp, onderuit bij Brussels.

Patrick Ceulemans

Het was voor de jarige Roel Moors, die veertig kaarsjes mocht uitblazen, de kers op de taart ­geweest van een op alle vlakken succesvolle week. Dinsdag in de Champions League winnen van het Litouwse Lietkabelis, donderdag Leuven in de return van de kwartfinales van de Beker van ­België met een veertiger van het parket vegen. Maar de derde zege in zes dagen tijd kwam er net niet. Dat maakt dat de Giants met vijf op acht een klein beetje de ­aansluiting met de top twee verliezen. De ­Metropoolploeg heeft wel nog twee inhaalwedstrijden te goed en prijkt officieus nog ­altijd in de top drie van de EuroMillions League.

“Dat het in Brussels een fysieke clash zou worden, wisten we”, ­aldus Moors. “De kern van Serge Crevecoeur is groot en was klaar voor deze wedstrijd. Dat ondervonden we in het eerste kwart, waarin we totaal afwezig waren, vooral defensief. We keken dan ook terecht tegen een 27-15- ­achterstand aan.”

Maar Telenet Giants Antwerp toonde veerkracht en won het tweede (15-23), derde (13-14) en vierde kwart (8-11). Normaal ­gezien zou dat voldoende moeten zijn voor winst. Bij een 61-63- ­bonus vergat Jae’Sean Tate echter een fout te maken op Amin ­Stevens, die slecht is in vrije ­worpen. Maar hij mocht dus on the buzzer met een half afstandsshotje de 63-63 netten. Een eerste over­time dus. In die verlenging boog Paris Lee (17 punten, 8 ­rebounds, 4 assists) bijna op zijn eentje een 70-64-achterstand om in een ­70-72-bonusje. Caleb ­Walker scoorde op 25 seconden de gelijkmaker, maar de Giants hadden het laatste shot. Paris Lee had de winst in handen, maar miste de korf van de winst. Een tweede overtime was bij 72-72 meteen een feit.

“In die tweede overtime waren het details die het verschil maakten”, zei Vic Sanders. “Neen, we waren niet vermoeid. We komen nog terug naar 80-78, maar lieten dan defensief enkele steken ­vallen. We kunnen en moeten misschien deze wedstrijd winnen. Of het een nadeel is dat we dinsdag in de Champions League al opnieuw aan de bak moeten. ­Fysiek is dat inderdaad zwaar, maar mentaal is het misschien een pluspunt dat we snel de knop kunnen omdraaien na deze zure nederlaag.”

De Giants toonden dus wel een portie fysieke veerkracht, maar misten ook negen vrijworpen en zestien driepunters.

BRUSSELS: Radic 3, Loubry 5, N. Foerts 4, Lichodzijewski 12, Muya 3, Robeyns 0, ­Stevens 20, Peciukevicius 4, Gorgemans 9, J. Foerts 3, Walker 19, Smith 4.

TELENET GIANTS ANTWERP: Lee 17, Tate 17, Vanwijn 6, Sanders 14, Schoepen 0, ­Bako 15, Dudzinski 4, Kalinoski 4, Donkor 2.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal