Direct naar artikelinhoud
Transferblog

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'

Wie komt? Wie gaat? Er zingen altijd geruchten rond over mogelijke transfers van voormalige, huidige en toekomstige Ajacieden. Hier verzamelen we ze.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld Het Parool

08:59 vrijdag 28 december 2018

Jaap Stam volgt per direct John van 't Schip op als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Dat meldt Voetbal International vrijdag. Stam was zowel als speler en als trainer actief bij Ajax, waar hij assistent was bij het eerste en hoofdtrainer bij Jong Ajax.

PEC Zwolle kende onder Van 't Schip, die ook speelde én trainde bij Ajax, tot nu toe een teleurstellend seizoen en staat nu zestiende in de Eredivisie. Van 't Schip werd daarop vorige week per direct uit zijn functie ontheven. Stam zat sinds maart zonder club, na zijn ontslag bij de Engelse Championship-club Reading. Stam wordt volgens VI vrijdagmiddag gepresenteerd in het Mac³Park Stadion.

12:19 maandag 24 december 2018

FC Groningen doet een poging om Ajax-talenten Kaj Sierhuis en Dani de Wit (beiden 20) tijdelijk over te nemen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Directeur Hans Nijland van de club sprak al met Ajax over het duo, bovendien maakte hij daar ook duidelijk dat Mateo Cassierra - die gehuurd is van Ajax - terug mag naar Amsterdam. Zijn uitleenbeurt is vooralsnog bepaald geen succes.

Nijland liet ook aan de krant weten dat een overgang van Ritsua Doan naar Ajax ‘op dit moment geen optie voor Ajax’ is.

Kaj Sierhuis begin dit jaar, met naast hem trainer Erik ten HagBeeld anp

17:12 zondag 23 december 2018

Frank de Boer gaat als trainer aan de slag in de Verenigde Staten. De 48-jarige Noord-Hollander ondertekent een meerjarig contract bij de Amerikaanse kampioen Atlanta United.

De Boer volgt de Argentijn Gerardo Martino op bij de club die afgelopen seizoen de titel pakte in de Major League Soccer (MLS).

Atlanta United werd in 2014 opgericht en debuteerde vorig jaar in de MLS. De club uit de staat Georgia werd in zijn tweede seizoen al kampioen.

De Boer was van eind 2010 tot de zomer van 2016 trainer van Ajax, waarmee hij vier keer op rij kampioen werd (2011, 2012, 2013 en 2014). De 112-voudig international van Oranje beleefde daarna twee mislukte avonturen in het buitenland.

Zowel bij Internazionale als bij Crystal Palace werd hij al na een paar maanden ontslagen. De Boer hield het in Italië en Engeland respectievelijk slechts 85 en 77 dagen vol. Na zijn ontslag op 11 september vorig jaar bij Crystal Palace zat de voormalige verdediger van onder meer Ajax, FC Barcelona en Galatasaray zonder club.

De Boer steekt nu voor het eerst de Atlantische Oceaan over, voor een Amerikaans avontuur. Atlanta United speelt in een groot stadion dat plaats biedt aan ruim 70.000 toeschouwers. De bekendste naam in de selectie is de Amerikaanse doelman Brad Guzan, die jarenlang in Engeland speelde voor Aston Villa.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld anp

21:09 vrijdag 21 december 2018

Frank de Boer wordt vrijwel zeker de nieuwe trainer van Atlanta United.

De sportzender ESPN zegt dat van bronnen rond de kampioen van de Verenigde Staten te hebben vernomen. De Boer liet eerder op de dag in Nederland al weten mogelijk nog voor de kerst bij een buitenlandse club te tekenen.

De Boer was vorig seizoen voor het laatst actief, bij Crystal Palace. Hij werd al snel ontslagen. Dat was hem kort daarvoor ook bij Inter overkomen. Daarvoor werd De Boer vier keer kampioen met Ajax.

09:15 dinsdag 18 december 2018

Ajax wil de 18-jarige Diego Lainez naar Amsterdam halen. En de buitenspeler, die in thuisland Mexico wordt gezien als een groot talent, heeft daar ook wel interesse in.

Terwijl hij nog aan het feesten is dat zijn club Cruz Azul de landstitel heeft bemachtigd, geeft hij aan weg te willen. "Laten we hopen dat na het kampioenschap ook mijn volgende wens uitkomt. En dat is spelen voor Ajax," zegt Lainez in De Telegraaf.

Volgens Mexicaanse media zou er al een akkoord op tafel liggen van rond de 12 miljoen euro.

09:19 zaterdag 15 december 2018

Ajax wil de transfer van Lisandro Magallán snel afronden. De nummer twee van de eredivisie is nagenoeg akkoord met Boca Juniors over een transfer van ruim 8 miljoen euro voor de Argentijnse verdediger. Dat meldt het ANP.

Ajax wilde de 25-jarige Magallán al in de zomer aantrekken. De verdediger werd medisch gekeurd in Amsterdam, maar bleef uiteindelijk toch nog even bij Boca Juniors. Hij verloor zondag met zijn ploeg de beladen finale tegen River Plate om de Copa Libertadores.

De bedoeling is dat Magallán snel aansluit bij de selectie van Ajax en in de winterstop mee gaat op een trainingskamp naar Orlando. Ajax speelt met de komst van de centrale verdediger alvast in op een waarschijnlijk vertrek van Matthijs de Ligt aan het einde van het seizoen.

Bijkomend voordeel is dat Magallán ook inzetbaar is in de achtste finale van de Champions League. Dat kan goed uitkomen omdat verdediger Maximilian Wöber nog een schorsing van één duel moet uitzitten.

07:30 vrijdag 7 december 2018

Het lijkt erop dat Frenkie de Jong volgend seizoen bij Paris Saint-Germain gaat voetballen. De Franse topclub zou 75 miljoen euro betalen voor de middenvelder. Dat meldt De Telegraaf.

Een delegatie van de Franse club was gisteren in Amsterdam om de overgang door te nemen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zei tegen de krant dat er nog geen akkoord is, en dat er meer clubs geïnteresseerd zijn in De Jong.

Als de transfer doorgaat en er 75 miljoen voor De Jong wordt betaald betekent dat dat hij met afstand de duurste speler ooit uit de Eredivisie wordt.

10:52 woensdag 26 september 2018

Ajax zou na de flinke nederlaag tegen PSV (3-0) in de winterstop alsnog Lisandro Magallán willen aantrekken. Dat meldt De Telegraaf.

Afgelopen transferperiode toonden de Amsterdammers al serieuze interesse in de 24-jarige verdediger. Magallán vloog zelfs al naar Amsterdam voor een medische keuring. Maar Boca en Ajax kwamen er financieel niet uit.

Uiteindelijk werd er voor gekozen om Daley Blind terug te halen van Manchester United, voor ruim 16 miljoen euro. Trainer Erik ten Hag liet destijds al weten dat het niet realistisch was dat hij ook Magallán nog aan zijn selectie kon toevoegen. “Het zal of de een of de ander worden.”

De Telegraaf schrijft nu dat de club uit Buenos Aires de Argentijnse verdediger toch zijn transfer gunt, na afloop van de Copa Libertadores.

Boca kocht afgelopen zomer al voor 10 miljoen euro een andere verdediger: Carlos Izquierdoz, van het Mexicaanse Santos Laguna. Ook klopt het 19-jarige talent Leonardo Balerdi op de deur. FC Barcelona zou al interesse in hem hebben getoond, maar de Argentijnen weigeren hem te verkopen.

Tijdens PSV-Ajax was te zien dat Matthijs de Ligt moeilijk te vervangen is. Zonder de geblesseerde aanvoerder moest Ajax zondag Daley Blind en Frenkie de Jong achterin opstellen, maar beide zijn geen pure verdedigers. Magallán zou die leemte kunnen opvullen.

Magallán zou ook in de belangstelling staan van een aantal subtopclubs uit de Spaanse en Duitse competitie.

Lisandro Magallán (l) in duel met Exequiel Palacios.Beeld afp

14:12 dinsdag 4 september 2018

Mounir El Hamdaoui traint voorlopig mee met Excelsior. De oud-Ajacied, vorig seizoen nog actief bij FC Twente, sluit niet uit dat hij ook voor de Rotterdamse club gaat voetballen. "Ik ga lekker meedoen en daarna bekijken we wel wat we voor elkaar kunnen betekenen", zegt de speler op de website van de club.

Eerdere berichten dat hij zou zijn gestopt en als technisch directeur bij een Marokkaanse club was begonnen kloppen volgens El Hamdaoui niet. "Ik ben officieel geen technisch directeur. Ik ben er geweest en men vroeg of ik wilde helpen. Dat heb ik gedaan en dat was het. Ik wil graag nog voetballen en Excelsior is zeker een optie."

De 34-jarige spits debuteerde in 2001 bij Excelsior. Later was hij succesvol bij meerdere clubs, zoals Tottenham Hotspur, AZ, Ajax en Fiorentina. Halverwege vorig seizoen dook hij plotseling op bij FC Twente, dat probeerde degradatie te voorkomen. Door een blessure kwam hij in Enschede echter nauwelijks in actie.

"Maar ik voel me weer lekker en fit en wil graag nog voetballen," zegt El Hamdaoui nu. "Ik ben er natuurlijk nog maar net, maar mijn eerste indruk van de groep bij Excelsior is goed. De club zoekt nog een spits en ik ben er klaar voor."

Mounir El Hamdaoui in 2011, in het shirt van Ajax.Beeld anp

09:25 zaterdag 1 september 2018

Hakim Ziyech heeft een verbeterd contract bij Ajax gekregen. De 25-jarige middenvelder is door zijn club beloond voor zijn goede spel van het afgelopen jaar en hij blijft tot de zomer van 2021 aan Ajax verbonden, zo bevestigt een woordvoerder van Ajax een bericht in De Telegraaf. "Maar zijn contract is wel opgewaardeerd."

Ziyech leek Ajax deze zomer na twee jaar te verlaten. Hij was naar eigen zeggen uitgeleerd in Nederland en onderhield een moeizame relatie met een deel van het Amsterdamse publiek, dat hem inmiddels weer in de armen heeft gesloten.

Ziyech vond echter niet de juiste club, waarna directeur voetbalzaken Marc Overmars besloot de international van Marokko te belonen voor zijn inspanningen. Daardoor hoort Ziyech nu bij de best betaalde spelers van de eredivisie.

Ziyech was voor het WK dicht bij een vertrek naar AS Roma, maar die club wist met Ajax geen akkoord over een transfersom te bereiken. Ziyech kan zich dit seizoen opnieuw in de kijker speler van een club die aan zijn wensen voldoet.

De groepsfase van de Champions League is daar een mooi podium voor. Ajax werd donderdag tijdens een loting gekoppeld aan Bayern München, Benfica en AEK Athene.

Hakim ZiyechBeeld anp

10:51 donderdag 30 augustus 2018

Vijf jaar na zijn vertrek bij Ajax staat Vurnon Anita (29) voor een terugkeer in de eredivisie. De middenvelder wordt donderdagmiddag gepresenteerd bij Willem II, meldt het Brabants Dagblad.

Drievoudig international Anita zat bij zijn huidige club Leeds United de laatste paar maanden vooral op de bank. Sinds zijn transfer daar naartoe in de zomer van 2017 speede hij achttien wedstrijden. Daarvoor kwam hij tot 130 potjes in het shirt van Newcastle United. Voor Ajax speelde hij er tussen 2006 en 2012 152.

Anita in 2012.Beeld Pro Shots / Peter Lous

22:08 woensdag 29 augustus 2018

Quincy Promes tekent donderdag bij Sevilla. Dat melden verschillende media uit Rusland en Spanje. Spartak Moskou zou 20 miljoen euro voor de aanvaller ontvangen.

De 26-jarige Promes voetbalde de afgelopen vier seizoenen voor de club die vorig jaar kampioen van Rusland werd. Promes speelde in de jeugd van Ajax en Haarlem. De Amsterdammer debuteerde bij FC Twente in het betaalde voetbal.

Quincy Promes van het Nederlands elftal viert zijn 1-1 tijdens een oefenwedstrijd tussen Slowakije en Nederland.Beeld anp

07:22 woensdag 29 augustus 2018

Mooi meegenomen aan de plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League: Frenkie de Jong blijft voorlopig Ajacied. Het talent werd de gehele zomer achterna gezeten door FC Barcelona, en verbond zijn lot als Ajacied min of meer aan de afloop van maandagavond.

Omdat Ajax door het 0-0 gelijkspel tegen Dinamo Kiev dit seizoen in de Champions Leaugue uitkomt blijft De Jong. De jeugdinternational stond deze zomer bijna wekelijks op de voorpagina's van Spaanse sportkranten, die hem met een transfer in verband brachten. "Maar niet dit jaar", zei hij dinsdag. "Misschien ooit op een dag, maar dit seizoen niet."

De Jong was één van de uitblinkers van Ajax in Kiev. Hij hoopt dat de loting voor de groepsfase van de Champions League van donderdag voor Ajax een poule met perspectief oplevert. Wel heeft hij één favoriete tegenstander. "Ik zou wel met Ajax tegen Barcelona willen spelen."

Twitter bericht wordt geladen...

17:43 donderdag 23 augustus 2018

Derde keeper Benjamin van Leer zou hoog op de lijst van NAC Breda staan om de plotsklaps vertrokken Arijanet Muric te vervangen. De Brabanders huurden de Montenegrijn deze zomer van Manchester City, maar de Engelse kampioen haalde hem na één Eredivisiewedstrijd alweer terug.

BN De Stem meldt op basis van ingewijden van de krant dat NAC nu serieuze interesse heeft in Van Leer. De Houtenaar werd vorig jaar als tweede keeper gehaald door Ajax maar speelde, mede door een zware blessure, nog geen officiele wedstrijd in het eerste. Van Leer is inmiddels hersteld van zijn kruisbandblessure, maar inmiddels voorbij gestreefd door Kostas Lamprou.

Van Leer was tijdens de voorbereiding aanvoerder tijdens een oefenduel met Nordsjaelland.Beeld Pro Shots

15:23 donderdag 23 augustus 2018

Nemanja Gudelj keert terug naar Europa. De Serviër speelt in ieder geval komend seizoen voor Sporting Portugal, waar ook de Nederlandse spits Bas Dost onder contract staat.

Gudelj kwam sinds januari vorig jaar uit voor de Chinese topclub Guangzhou Evergrande, dat destijds 5 miljoen euro overmaakte aan Ajax. Hij had toen al een tijdje niet meer gevoetbald. Toenmalig trainer peter Bosz verbande hem naar Jong Ajax omdat de middenvelder het naar eigen zeggen niet op kon brengen om op de bank te zitten

Gudelj in mei in actie voor Guangzhou Evergrande.Beeld afp

10:12 donderdag 23 augustus 2018

Anwar El Ghazi's Franse werkgever Lille OSC verhuurt de buitenspeler dit seizoen aan Aston Villa, dat uitkomt op het tweede Engelse profniveau. El Ghazi verliet Ajax in januari vorig jaar voor de Ligue 1 en kwam in het shirt van Lille tot 39 wedstrijden. Na een langdurige liesblessure lukte het hem vooralsnog niet zijn basisplaats terug te krijgen.

De middenvelder gaat komend seizoen bij Aston Villa proberen daar verandering in te brengen. Het begin was woensdagavond vast goed. In de rust van de thuiswedstrijd tegen Brentford werd de international aan het publiek voorgesteld, dat hem met luid applaus begroette.

Twitter bericht wordt geladen...

20:35 zondag 19 augustus 2018

Siem de Jong gaat zijn loopbaan vervolgen bij Sydney FC. Ajax is met de Australische club in gesprek om de middenvelder te verhuren, meldt het AD.

De 29-jarige De Jong kwam vorig jaar terug bij Ajax en tekende een contract voor drie jaar. De middenvelder wist echter geen basisplaats af te dwingen. De Jong begon dit seizoen met een blessure aan de voorbereiding en kon niet meer rekenen op een plek in de wedstrijdselectie.

De Jong werd vier keer kampioen met Ajax en maakte vervolgens een transfer naar Newcastle United. Mede door blessureleed slaagde hij daar niet. Daarna werd hij verhuurd aan PSV, waar hij samen met broer Luuk speelde, om vervolgens terug te keren in Amsterdam.

Siem de JongBeeld anp

12:35 zaterdag 18 augustus 2018

De Argentijnse verdediger Nicolas Tagliafico blijft bij Ajax, dat zegt hij in een interview met AD. Het was al enige tijd rumoerig rondom de verdediger, die pas afgelopen seizoen naar Ajax was verhuisd. Meerdere internationale clubs zouden interesse in hem hebben, waaronder Newcastle United en Schalke '04.

Als hij in het interview met het AD gevraagd wordt naar zijn toekomst, blijkt dat hij van een vertrek echter nog niks wil weten. "Die ligt zeker komend seizoen bij Ajax," zegt Tagliafico. "Ik heb ook de geruchten gehoord over Betis Sevilla, maar ik blijf bij Ajax. Ik ben hier net en voel me steeds beter op mijn gemak."

"Of ik later weer terug wil keren in de Primera Division? Mijn jaartje bij Real Murcia (seizoen 2012-2013) was in een andere fase van mijn carrière. Ik zeg niet: mijn loopbaan is mislukt als ik daar niet terecht kom. Ik heb nu meer gevoel bij de Premier League in Engeland. Ooit wil ik in de sterkste competitie van de wereld spelen.’’

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld Proshots

07:11 woensdag 15 augustus 2018

Oud-Ajacied Toby Alderweireld (29) kan zijn carrière mogelijk voortzetten in Duitsland. Recordkampioen Bayern München zou in hem een opvolger zien voor Jerome Boateng, aan wie nadrukkelijk wordt getrokken door Paris Saint-Germain.

Alderweireld is sinds 2015 speler van Tottenham Hotspur, en speelde sinds zijn vertrek uit Amsterdam ook nog voor Atletico Madrid en Southampton. Na twee goede jaren als basisspeler kwam hij vorig seizoen steeds minder vaak voor in de basiself van trainer Mauricio Pochettino.

Welk bedrag er met een eventuele transfer gemoeid zou moeten zijn laat de Britse tabloid Mirror onbenoemd.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld Pro Shots

20:27 maandag 13 augustus 2018

Ajax-directeur Edwin van der Sar zou op de shortlist staan om de eerste ‘director of football’ van Manchester United te worden. Die functie is vergelijkbaar met die van een technisch directeur, verantwoordelijk voor het in- en verkoopbeleid van een club. Dat de bestuurder van Ajax genoemd wordt is niet helemaal verrassend: als speler was hij na zijn tijd bij Ajax het langst actief bij Manchester United.

Tegelijkertijd heeft de oud-keeper nog geen technische ervaring sinds hij niet meer zelf speelt. Van der Sar is hoe dan ook niet de enige kandidaat voor, zoals The Independent het noemt, een van de belangrijkste benoemingen in de geschiedenis van Manchester United. Monchi en Fabio Paratici, de technisch directeuren van respectievelijk AS Roma en Juventus, zouden volgens de krant bovenaan het lijstje van Manchester United staan.

Van der Sar naast sprinter Usain Bolt tijdens een benefietwedstrijd in Manchester in juni.Beeld Pro Shots

16:50 vrijdag 3 augustus 2018

Leeroy Owusu verhuist van Ajax naar De Graafschap. De 21-jarige verdediger had nog een contract voor één seizoen bij de Amsterdammers, waar hij 59 wedstrijden speelde in het tweede elftal (Jong Ajax).

Owusu maakte sinds 2004 deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Almere City FC. Eerder kwam hij ook even op huurbasis voor Excelsior uit.

De Graafschap hoeft geen transfersom voor Owusu te betalen. "We zijn blij dat de overgang van Leeroy eindelijk rond is. We zochten een talentvolle verdediger die al wel de nodige ervaring had. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zo'n honderd wedstrijden in het betaalde voetbal in de benen," aldus Peter Hofstede, manager voetbalzaken van De Graafschap.

Excelsior-speler Leeroy Owusu na de verloren wedstrijd tegen Ajax.Beeld anp

20:40 maandag 30 juli 2018

Volgens The Sun is het goed mogelijk dat Nicolas Tagliafico niet meer dan 15 wedstrijden speelt in het shirt van Ajax. De Argentijn die pas vijf maanden geleden naar Amsterdam kwam staat volgens de Britse tabloid open voor een overgang naar één van de clubs die in hem geïnteresseerd zijn.

En dat zijn er nogal wat. Vooral Newcastle United (vorig jaar vijftiende in de Premier League) zou Tagliafico graag binnenhengelen en daar bijna negen miljoen euro voor over hebben. Een riante verdubbeling van de 4 miljoen euro die Ajax in januari voor hem betaalde.

Verder zijn het volgens The Sun het net gepromoveerde Fulham en de Bundesliga-clubs Wolfsburg en Schalke 04 die Tagliafico nauwlettend in de gaten houden.

Tagliafico deed aan alle WK-wedstrijden van Argentinië mee.Beeld Pro Shots

17:20 maandag 30 juli 2018

Aan de tijd van Luis Manuel Orejuela als Ajacied komt mogelijk spoedig een einde. Dat vindt de back zelf vermoedelijk niet zo erg: de Colombiaan speelde sinds zijn komst naar Amsterdam vorige zomer welgeteld één officiëlele wedstrijd in het eerste van Ajax.

Over waar hij zijn carriere dan voortzet lopen de lezingen uiteen. Volgens ElDeportivo.com kan hij terug naar zijn vorige werkgever Deportivo Cali en is ook het eveneens Colombiaanse Atlético Nacional geïnteresseerd. Tegelijkertijd zou de 22-jarige Orejuela op een lijstje van het Spaanse Real Betis Sevilla staan. Naar die club wil hij volgens El Deportivo zelf het liefst.

In Sevilla zelf lijkt men de deur echter dicht te houden. Volgens de site EstadioDeportivo.com is Orejuela door Ajax aangeboden bij 'los verdiblancos', maar hebben die op hun beurt vriendelijk bedankt voor de verdediger.

21:16 zondag 29 juli 2018

Frank de Boer kan terugkeren als trainer, en wel bij het Zwitserse FC Basel. Dat beweert althans weekblad TagesWoche, dat zich beroept op ‘goed geïnformeerde bronnen’.

Basel ontsloeg donderdag vrij abrupt Raphael Wicky, en wil op korte termijn een opvolger met meer ervaring. De Boer heeft die, met onder meer zes dienstjaren en vier kampioenschappen als trainer van Ajax.

De oud-verdediger zit sinds september vorig jaar thuis, nadat Premier League-club Crystal Palace hem na minder dan drie maanden ontsloeg.

19:26 zondag 29 juli 2018

Justin Kluivert krijgt mogelijk gezelschap van een oude bekende bij AS Roma. De Italianen willen volgens Sport Mediaset ook David Neres oppikken in Amsterdam. De Braziliaan zelf heeft daar wel oren naar, weet ook Corriere Giallorosso.

Beide media schrijven echter ook dat om tot een transfer te komen minstens één van beide partijen water bij de wijn moet doen. Waar Roma naar verluidt 35 miljoen over heeft voor Neres, zou Ajax minstens 50 miljoen euro verlangen.

Neres zelf wil wel. Volgens Sport Mediaset kan hij in Rome het dubbele gaan verdienen ten opzichte van zijn salaris bij Ajax. Volgens het Italiaanse medium worden de onderhandelingen pas hervat als Ajax de return tegen het Oostenrijkse Sturm Graz heeft gespeeld. In de eerste wedstrijd om een Champions League-ticket werd donderdag in de Johan Cruijff Arena met 2-0 gewonnen.

David Neres (midden) zaterdag op de Open Dag van Ajax.Beeld Pro Shots

19:01 donderdag 26 juli 2018

Davy Klaassen vertrekt voor vier jaar naar Werder Bremen. Dat meldt de Telegraaf. De Duitsers zouden 15 miljoen aan Everton voor de transfer betalen.

Vorige zomer verruilde Klaassen Ajax voor 27 miljoen voor Everton, maar hij kon niet aan de hoge verwachtingen voldoen.

De oud-Ajacied is vandaag van Liverpool naar Duitsland overgevlogen, waar hij medisch wordt gekeurd.

Lees ook: Hoe moet Davy Klaassen na een mislukt seizoen verder?

Davy KlaassenBeeld Getty Images

17:29 dinsdag 17 juli 2018

Darren Sidoel vervolgt zijn loopbaan bij Reading. De twintigjarige verdediger zette dinsdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij de club die uitkomt op het tweede niveau van Engeland.

Sidoel werd het afgelopen seizoen kampioen met Jong Ajax in de eerste divisie. De Hagenaar speelde zes jaar in de jeugd van de club uit Amsterdam.

Bij Reading treft Sidoel oud-Ajacied Pelle Clement en Leandro Bacuna die in Nederland in het verleden voor FC Groningen uitkwam. Technisch directeur van de club is Brian Tevreden die bij Ajax actief was als jeugdtrainer.

Darren Sidoel namens Jong Ajax in actie tegen FC Volendam.Beeld Pro Shots

08:18 zaterdag 14 juli 2018

Manchester United en Ajax hebben een mondelinge overeenstemming bereikt over de transfersom van Daley Blind. Dat bevestigden bronnen rondom de Engelse club tegen De Telegraaf.

De linksback moet 16 miljoen euro kosten, een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot maximaal 21 miljoen euro. Zelf is de 54-voudig international bijna rond met Ajax. De zoon van Danny Blind tekent een contract voor vier seizoenen meldt de krant.

Het contract van Blind bij United liep nog maar een jaar door. Voor de beoogde vervanger van Blind, de Engelse verdediger Harry Maguire van Leicester City, moet Manchester United een slordige 60 miljoen euro betalen.

Ajax trok eerder al flink wat miljoenen uit om Zakaria Labyad (FC Utrecht) en Dusan Tadic (Southampton) aan te trekken.

Daley Blind van Manchester United in duel met Bertrand Traore van Ajax tijdens de finale Europa League.Beeld anp
Daley Blind van Manchester United tijdens de warming-up voor de finale van de Europa League tegen Manchester United.Beeld anp

20:47 dinsdag 10 juli 2018

Ajax hoeft definitief niet meer te rekenen op de komst van Lisandro Magallán (24). De Argentijnse verdediger blijft bij Boca Juniors, zo bevestigt directeur spelerszaken Marc Overmars van Ajax.

Zo komt er passend einde aan de transfersoap rond Magallán. De centrale verdediger werd eind mei al medisch gekeurd in Amsterdam. Zijn werkgever Boca Juniors wilde de speler pas vrijgeven als de club een vervanger voor hem in huis had. Maar ook nu dat het geval is, werken de Argentijnen niet mee. Magallán blijft sowieso het komende halfjaar speler van Boca.

Ajax heeft de pijlen vol gericht op een terugkeer van Daley Blind naar Ajax. Blind, die zelf een terugkeer naar Amsterdam ziet zitten, kan net als Magallán centraal in de verdediging spelen. De voorkeur van de directie en de technische staf van Ajax ging sowieso al uit naar een terugkeer van Blind omdat het afronden van de transfer van Magallán maar op zich liet wachten.

(Door: Daniël Dwarswaard)

Lisandro MagallánBeeld anp

08:15 dinsdag 10 juli 2018

Wat we gisteren al schreven is nu bevestigd: Nigel de Jong gaat zijn voetbalcarrière afbouwen in Qatar. De 33-jarige oud-speler van Ajax tekent in Doha een contract voor naar verluidt één jaar bij Al Ahli.

Zijn oude ploegmaat Wesley Sneijder ging hem begin dit jaar al voor, en speelt sindsdien in de Stars League van Qatar voor Al Gharafa.

De Jong kwam het afgelopen half jaar in de Bundesliga uit voor 1. FSV Mainz 05. De Amsterdammer speelde elf competitiewedstrijden en hielp Mainz te ontsnappen aan degradatie uit de Duitse topcompetitie.

De oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Manchester City, AC Milan, LA Galaxy en Galatasaray kreeg afgelopen maand te horen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. De 81-voudig international van Oranje kwam ruim drie jaar geleden voor het laatst in actie voor de nationale ploeg.

21:06 maandag 9 juli 2018

Nigel de Jong (33) zwaait af in Qatar. De middenvelder landde maandagmiddag op de luchthaven van Doha, waar hij dinsdag gekeurd gaat worden door Al Ahli. Gaat dat goed, dan tekent de WK-finalist van 2010 voor één jaar in het Midden-Oosten.

De Jong speelde tussen 2002 en 2006 96 keer voor Ajax en in de jaren die volgden 81 keer voor het Nederlands elftal. Al Ahli kan na onder meer Manchester City, AC Milan, Galatasaray en Ajax dus zijn achtste profclub worden. Zijn laatste werkgever was FSV Mainz 05 uit Duitsland.

Twitter bericht wordt geladen...

17:42 maandag 9 juli 2018

Het leek niet zozeer de vraag óf Hakim Ziyech Ajax deze zomer zou verlaten, maar vooral wanneer en voor hoeveel miljoen euro. Het was een kwestie van tijd voor AS Roma hem binnen zou hengelen, net als het eerder bij Justin Kluivert deed.

Bovendien was de verstandhouding tussen sterspeler en een deel van de fans het voorbije seizoen ijskoud en maakte Ziyech er zelf ook geen geheim van Ajax te willen verlaten.

Het zal velen dus hebben verrast dat hij maandag ‘gewoon’ verscheen op het trainingsveld naast de Johan Cruijff Arena, precies twee weken na zijn laatste WK-wedstrijd met Marokko. Dit wil natuurlijk nog niet zeggen dat een transfer van de baan is; de markt sluit pas op 31 augustus. Maar toch...

Ajax haalde vorige week overigens Dusan Tadic op bij Southampton. De Serviër kan op dezelfde positie als Ziyech uit de voeten.

Lees een interview met Ziyech dat hij kort na het einde van vorig seizoen gaf: 'Liever eerlijk en gehaat, dan achterbaks en geliefd'

Twitter bericht wordt geladen...

08:49 maandag 9 juli 2018

Eerder deze maand werd bekend dat Daley Blind openstaat voor een terugkeer naar Ajax, maar of hij daadwerkelijk komend seizoen in de Arena speelt lijkt mede af te hangen van Lisandro Magallán en zijn club Boca Juniors.

Magallán zou al overeenstemming hebben bereikt met Ajax voor een contract van vijf jaar, maar Boca Juniors wil hem misschien niet laten gaan. In dat geval zou Blind een alternatief zijn.

"Magallán is nog steeds in beeld, maar of hij daadwerkelijk wordt gecontracteerd is nog onzeker," zei Ajaxtrainer Erik ten Hag afgelopen weekend tegen Sky Sports. "Het wordt of Magallán, of Blind. Beide lijkt niet realistisch."

Daley Blind in actie voor Manchester UnitedBeeld anp

14:53 zaterdag 7 juli 2018

Hakim Ziyech lijkt een transfer naar AS Roma te kunnen vergeten. De Italiaanse club werd de afgelopen weken genoemd als nieuwe bestemming van de Marokkaanse spelmaker, die al duidelijk heeft aangegeven na twee jaar bij Ajax een stap hogerop te willen.

Volgens technisch directeur Monchi heeft AS Roma de 25-jarige middenvelder echter niet nodig. "Hakim is een speler waar ik altijd al gecharmeerd van ben geweest. Ik kan niet met 100 procent zekerheid zeggen dat hij niet komt, maar op dit moment hebben we genoeg spelers voor zijn positie," zei de Spanjaard bij de presentatie van de Franse verdediger William Bianda en aanvallende middenvelder Ante Coric uit Kroatië.

18:27 maandag 2 juli 2018

De Marokkaanse sportzender Arryadia meldde dat vandaag de transfer van Hakim Ziyech naar AS Roma rond zou komen. Volgens La Gazzetta dello Sport is het echter nog niet zover. Roma wil echter eerst spelers verkopen, meldt de Italiaanse sportkrant. Zo nam de ploeg van Kevin Strootman, Rick Karsdorp en Justin Kluivert de aanvallende middenvelder Javier Pastore over van Paris Saint-Germain. Roma wil af van Grégoire Defrel, Bruno Peres en Juan Jesus. Wel zou de gemelde transfersom van 30 miljoen euro voor Ziyech kloppen. De Ajacied is na de WK-uitschakeling van de Marokkaanse nationale ploeg op vakantie in Marokko.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld afp

07:48 maandag 2 juli 2018

Daley Blind wil na vier jaar bij Manchester United terug naar Ajax. De Telegraaf schrijft dat de 28-jarige Amsterdammer openstaat voor een terugkeer op het oude nest. De 54-voudig international van Oranje (twee doelpunten) verhuisde in 2014 voor 17,5 miljoen euro van Ajax naar ManUnited.

De Engelse club lichtte enkele maanden geleden de optie in het aflopende contract van Blind, waardoor de multifunctionele verdediger ook komend seizoen vastligt op Old Trafford. Ajax hoopt volgens De Telegraaf dat de Engelsen echter niet de hoofdprijs zullen vragen.

Blind kwam afgelopen seizoen amper in actie voor de ploeg van manager José Mourinho. Hij zou een terugkeer naar Ajax wel zien zitten om zo in beeld te blijven voor het Nederlands elftal en weer veel aan spelen toe te komen.

Ajax wist deze zomer al Dusan Tadic van de Premier League (Southampton) naar de eredivisie te lokken. Danny Blind, de vader van Daley, zit sinds kort in de raad van commissarissen van Ajax.

Daley BlindBeeld anp

20:48 zondag 1 juli 2018

De overgang van Hakim Ziyech naar AS Roma wordt morgen afgerond. Dat meldt Arryadia, de nationale sportzender van Marokko. De Italiaanse club zou 30 miljoen euro betalen voor de Ajacied, die op het WK actief was met Marokko.

Roma nam vorige maand al Justin Kluivert over van Ajax. Met Kevin Strootman en Rick Karsdorp stonden al twee Nederlanders onder contract bij de Italiaanse topclub.

Twitter bericht wordt geladen...

09:19 woensdag 27 juni 2018

Er is nog altijd geen klap gegeven op de rondzingende transfer van Dusan Tadic naar Ajax, maar mogelijk komt daar snel verandering in. Tadic’ huidige werkgever Southampton heeft zich namelijk versterkt met Stuart Armstrong, een directe versterking voor op de positie van Tadic: aanvallend middenvelder.

De Schotse international heeft voor vier jaar getekend bij de Zuid-Engelse Premier League-club. Dat zou kunnen betekenen dat Southampton nu Tadic toegeeft te tekenen bij Ajax. Als hij dat doet wordt de Serviër de duurste aankoop die een Eredivisieclub ooit deed. Ajax staat naar verluidt op het punt ruim zeventien miljoen euro over te maken aan Southampton. Tadic (29) speelt woensdagmiddag met Servië op het WK tegen Brazilië.

Twitter bericht wordt geladen...

16:17 dinsdag 26 juni 2018

Hoewel het al een paar weken erg stil is rond de transfer van Lisandro Magallan naar Ajax, houdt Ajax hoop op de Argentijnse verdediger. Dat verduidelijkt technisch directeur Marc Overmars tijdens het trainingskamp van Ajax in Duitsland. Onder andere Algemeen Dagblad en Voetbal International berichten over de mogelijk transfer.

Mocht de deal met Magallan niet rondkomen, dan is de Paraguayaan Fabian Balbuena van Corinthians een serieuze optie.

Ajax heeft al een akkoord met de club van Magallan, Boca Juniors. Ook is de speler zelf al gekeurd.

Twitter bericht wordt geladen...

13:43 maandag 25 juni 2018

De transfer van Hakim Ziyech naar AS Roma gaat mogelijk toch niet door, zo meldt De Telegraaf. De speler en de club zijn al akkoord over een contract, maar de clubs hebben al weken geen contact meer met elkaar gehad. AS Roma deed in eerste instantie een bod op Ziyech die Ajax beantwoordde met een tegenbod. Daarna werd niets meer uit Italië vernomen.

Hakim ZiyechBeeld afp

16:45 zondag 24 juni 2018

Nigel de Jong vertrekt alweer bij 1. FSV Mainz 05. De Duitse club, uitkomend in de Bundesliga, heeft besloten het contract met de middenvelder niet te verlengen.

De 33-jarige Jong speelde in de tweede helft van het seizoen voor 1. FSV Mainz 05. Hij kwam tot elf competitiewedstrijden. De Jong startte zijn loopbaan bij Ajax en voetbalde daarna voor Hamburger SV, Manchester City, AC Milan, LA Galaxy en Galatasaray.

Nigel de JongBeeld afp

11:01 woensdag 20 juni 2018

Ajax heeft een persoonlijk akkoord bereikt met voetballer Dusan Tadic.

De 29-jarige Serviër, die met zijn land deelneemt aan het WK voetbal in Rusland, staat volgens De Telegraaf op het punt om een contract voor vier seizoenen te tekenen bij de club uit Amsterdam. De Serviër heeft volgens de krant bij zijn club Southampton aangegeven dat hij naar Amsterdam wil.

Ajax en Southampto moeten het nog eens worden over de verbintenis. Volgens de krant wil de clubleiding de transfer, waarmee een bedrag van 17,1 miljoen euro is gemoeid, de komende dagen afronden. Financieel directeur Jeroen Slop en directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn naar Southampton gevlogen om te praten over de gelimiteerde transfersom.

Ajax en Southampto moeten het nog eens worden over de verbintenis.Beeld anp

09:35 maandag 18 juni 2018

Hij was al medisch gekeurd en klaar om een Ajaxshirt aan te trekken, maar Lisandro Magallán komt toch niet naar Amsterdam. Dat meldt het Argentijnse medium TyCSports. De clubleiding zou aan Magalláns huidige werkgever Boca Juniors hebben laten weten de onderhandelingen te beëindigen.

Na een voortvarend begin van de gesprekken duurt het directeur Marc Overmars nu ogenschijnlijk te lang. Dat zou komen doordat Boca Juniors eerst een vervanger voor Magallán zou willen halen, voor deze naar Amsterdam te sturen. Het geduld dat Ajax daarvoor had lijkt op. De 9,5 miljoen euro die voor de verdediger waren gereserveerd blijven in Amsterdamse kas.

Magallán in actie tegen het Braziliaanse Palmeiras.Beeld Pro Shots / Action Images

15:46 woensdag 13 juni 2018

In Spanje weten ze het zeker: Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt willen weg bij Ajax. Liever nog vandaag en morgen. Dat is te lezen in Mundo Deportivo. Volgens het Spaanse medium zijn de 21-jarige middenvelder en 18-jarige verdediger geïnspireerd geraakt door de aanstaande transfer van Justin Kluivert naar AS Roma. De Jong en De Ligt zouden hun vertrekwens kenbaar hebben gemaakt in de Johan Cruijff Arena.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld reuters

07:38 dinsdag 12 juni 2018

De 19-jarige Ajacied is gisterenavond aangekomen op het Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport in Rome. Zijn aankomst was live te volgen via het Twitteraccount van AS Roma.

Kluivert vloog van zijn vakantieadres Ibiza naar Rome en ondergaat dinsdag de medische keuring van AS Roma. Daarna zou hij zijn vijfjarige contract bij de Italiaanse voetbalclub ondertekenen. Met de transfer zou zo’n 17,5 miljoen euro gemoeid zijn, exclusief bonussen. Daarmee kan het bedrag nog oplopen tot ruim 20 miljoen euro.

Twitter bericht wordt geladen...

16:04 maandag 11 juni 2018

Ajax en AS Roma hebben afgelopen weekeinde onderhandeld over de bonussen die gemoeid zijn bij de transfer van Justin Kluivert. Volgens de Telegraaf is een definitief akkoord nabij. AS Roma nadert de vraagprijs van Kluivert. Het totale transferbedrag kan oplopen tot bijna 22 miljoen euro.

Justin KluivertBeeld anp

07:44 maandag 11 juni 2018

Ajax zou één van de clubs zijn die de verrichtingen van Marcus Edwards (19) met interesse volgt. De jonge Britse middenvelder staat nog tot 2020 onder contract bij Tottenham Hotspur, maar ziet daar volgens Chronicle Live geen perspectief meer.

Newcastle United, RB Leipzig en Ajax zouden, zoals trainer Marucio Pochettino hem ooit omschreef, ‘Mini Messi’ weer aan het voetballen willen helpen. Daar wordt het zo langzamerhand ook tijd voor: Edwards werd vorig seizoen verhuurd aan Norwich City waar hij één officieel duel voor speelde: Vooralsnog zijn enige in het betaald voetbal.

15:24 zondag 10 juni 2018

Frenkie de Jong heeft de voorpagina gehaald van de Spaanse krant Mundo Deportivo. Barçelona leek aanvankelijk van plan om De Jong pas in 2019 naar Catalonië te halen, maar wil naar verluidt eerder toeslaan.

Volgens de Spaanse krant is er maandag een gesprek tussen vertegenwoordigers van Barcelona en zaakwaarnemers van De Jong. De 21-jarige Ajacied lijkt wel zin te hebben in een transfer, maar Ajax-directeur Marc Overmars is niet van plan om zomaar mee te werken. De marktwaarde van De Jong ligt tussen de 30 en 40 miljoen.

Twitter bericht wordt geladen...

12:57 vrijdag 8 juni 2018

AS Roma en Ajax zijn eruit over de transfer van Justin Kluivert, meldt VI. Het negentienjarige talent zou voor vijf jaar tekenen bij de Italiaanse club. Naar verluidt wordt er achttien miljoen euro betaald voor de vleugelaanvaller.

Ondertussen zou AS Roma ook Hakim Ziyech bovenaan het verlanglijstje hebben staan. De club hoopt de middenvelder eveneens voor vijf jaar een contract te bieden.

Justin Kluivert.Beeld Pro Shots / Remko Kool

12:55 vrijdag 8 juni 2018

Volgens het Spaanse Sport zit Napoli achter Jasper Cillessen aan. De Italiaanse club heeft de oud-Ajax-keeper, die tegenwoordig bij FC Barcelona speelt, echter niet zomaar binnen. Aan de 29-jarige Cillessen, die in Catalonië een contract heeft tot medio 2021, kleeft een afkoopsom van liefst 60 miljoen euro.

Jasper Cillessen.Beeld epa

09:52 donderdag 7 juni 2018

Ajax heeft de Franse verdediger Christopher Jullien op het oog als alternatief voor Lisandro Magallán, schrijft VI.

Magallán zou al overeenstemming hebben bereikt met Ajax voor een contract van vijf jaar, maar zijn club Boca Juniors wil hem misschien niet laten gaan. De 25-jarige Jullien, die nu uitkomt voor Toulouse, is een optie voor de Amsterdammers als de transfer van Magallán niet doorgaat.

21:03 woensdag 6 juni 2018

Ajax zou voor komend seizoen hopen op de diensten van niemand minder dan Marouane Fellaini, middenvelder van Manchester. Die opmerkelijke naam tovert het Italiaanse CalcioMercato.it uit de hoge hoed.

Het medium spreekt van een ‘concrete kans’ dat de 81-voudig international van België naar Amsterdam komt. Ajax zou op trainingscomplex De Toekomst al met zijn ‘vertegenwoordigers’ hebben gesproken.

Toch moet het normaal gesproken raar lopen wil de club Fellaini weten te strikken. De Turkse Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas zouden namelijk ook serieus geïnteresseerd zijn, net als AS Monaco uit Frankrijk en Arsenal uit de Premier League.

Bovendien moet Fellaini bereid zijn een heleboel salaris in te leveren. Bij zijn huidige werkgever strijkt hij alleen al per week omgerekend meer dan 91 duizend euro op.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld Pro Shots / Action Images

08:00 woensdag 6 juni 2018

Tien miljoen euro voor Justin Kluivert? Dat is niet genoeg, zegt Ajax. Volgens De Telegraaf heeft de club dit bod van AS Roma afgewezen.

De Italiaanse topclub wil de aanvaller graag hebben, maar een bod van dit bedrag wordt in de Johan Cruijff Arena als lachwekkend afgedaan. Ondertussen zou er wel al een persoonlijk akkoord liggen tussen Kluivert en de Italianen, maar dan moet er nog wel overeenstemming komen over de afkoopsom.

Kluivert staat nog tot 2019 onder contract bij Ajax. De Amsterdammers zouden het negentienjarige talent graag voor langere tijd vastleggen, maar Kluivert lijkt te willen vertrekken.

Justin Kluivert.Beeld anp

08:18 dinsdag 5 juni 2018

Maar liefst twaalf Italiaanse verslaggevers stonden Matthijs de Ligt maandagavond op te wachten na het gelijkspel van het Nederlands elftal tegen Italië (1-1). En ze wilden slechts één ding van hem weten. "Kom je na de zomer in dit stadion bij Juventus voetballen?"

De Ligt verklaarde in zijn beste Engels dat Juventus een mooie club is. Geroutineerde spelers weten dan wel wat er de volgende dag met chocoladeletters in de Italiaanse kranten staat. "Ach, ze schrijven maar wat ze willen," lachte de achttienjarige verdediger van Ajax. "Dat doen ze waarschijnlijk toch wel."

Barcelona, Bayern München, Manchester City, Tottenham Hotspur en Juventus hebben volgens tientallen berichten één ding gemeen. Ze willen zo snel mogelijk De Ligt inlijven. 40, 50 of 60 miljoen euro, het maakt de clubs allemaal niet uit. Als hij maar zo snel mogelijk zijn handtekening onder een lucratief contract zet.

"Ik ken de verhalen, maar weet ook wat ik moet geloven," reageert de Ligt.

Het staat wel vast dat de centrale verdediger zijn tot de zomer van 2021 lopende contract bij Ajax niet gaat uitdienen. Wie hem goed beluistert, kan ook de conclusie trekken dat hij komend seizoen al niet meer actief is in de eredivisie.

De Ligt lijkt voor Ronald Koeman al een zekerheidje bij Oranje. Alleen hij en Memphis Depay verschenen in alle vier duels onder de nieuwe bondscoach aan de aftrap. "Ik vind het mooi om mij iedere week met topvoetballers te meten," bekent hij.

Het talent van het jaar van het afgelopen seizoen bij Ajax zegt niet dat hij uitgeleerd is bij zijn club uit Amsterdam. "Ik denk dat ik me daar ook nog kan ontwikkelen," antwoordt hij diplomatiek. "Dat zou in theorie zelfs bij Jong Ajax kunnen."

Bang dat hij op de bank belandt als hij kiest voor een topclub is de laatste winnaar van de Johan Cruijff Prijs niet. "Als ik bij Ajax niet goed voetbal, dan speel ik daar ook niet. En als ik volgend seizoen of het jaar daarna naar een buitenlandse club ga, dan heb ik ook niet de garantie dat ik ga spelen. Ik ga nu op vakantie en dan moet ik alles maar eens op een rijtje zetten en een beslissing nemen."

Matthijs de LigtBeeld anp

09:36 maandag 4 juni 2018

Het verblijf van Stefanie van der Gragt (25) bij de Ajax vrouwen blijft beperkt tot één seizoen. Volgens De Telegraaf tekent de verdediger op korte termijn een tweejarig contract bij FC Barcelona, waar ze collega-international Lieke Martens tegen gaat komen.

Barcelona wordt de tweede buitenlandse club voor Van der Gragt, die vorig jaar zomer van het Duitse Bayern München naar Amsterdam kwam. Met Ajax won Van der Gragt het afgelopen seizoen de dubbel. In haar laatste wedstrijd zaterdag, de bekerfinale tegen PSV, scoorde ze nog.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld Pro Shots

07:51 maandag 4 juni 2018

A.S. Roma heeft Ajax afgelopen weekend officieel geïnformeerd over de interesse in Hakim Ziyech. Dat schrijft de Telegraaf.

Volgens de krant ligt bij de Italiaanse club een vijfjarig contract klaar voor Ziyech. De transfersom zou bijna het drievoudige zijn van de 11 miljoen waarvoor de speler in 2016 naar Ajax kwam.

ZiyechBeeld anp

22:09 zondag 3 juni 2018

Jasper Cillessen is bij Barcelona nog altijd tweede keus achter de Duitser Marc André Ter Stegen. Meerdere clubs uit de Premier League zouden interesse hebben om hem uit die situatie te helpen. Cillessen wordt al enige tijd in verband gebracht met Liverpool en het Spaanse Sport voegt daar zondag Chelsea en Arsenal aan toe.

Beide clubs zouden al bij Barcelona geïnformeerd hebben naar de voormalig keeper van Ajax, maar beiden zouden ook al te horen hebben gekregen dat Barcelona hem niet kwijt wil. In zijn contract bij de club is een clausule opgenomen van 60 miljoen euro. Pas vanaf dat bedrag is een overgang bespreekbaar, stelt Sport.

Cillessen in april na de Spaanse bekerfinale, die Barcelona met 5-0 van Sevilla won.Beeld Pro Shots

18:38 zondag 3 juni 2018

Het Italiaanse Inter Milan zou oud-Ajacied Daley Blind op de korrel hebben als nieuwe linksback. Een concreet voorstel of bod heeft de club volgens La Gazetta nog niet neergelegd bij zijn werkgever Manchester United.

Komt dat er wel, dan is het niet onwaarschijnlijk dat zowel United als Blind wel oren heeft naar een overgang naar Italië. Blind komt nog maar amper aan bod op Old Trafford en speelde vorig seizoen maar zeven competitiewedstrijden.

12:17 zondag 3 juni 2018

A.S. Roma heeft zinnen gezet op de Justin Kluivert, en zou het bod op hem hebben verhoogd naar 25 miljoen euro.

Als het klopt wat de Italiaanse krant Corriere Dello Sport zegt, zijn ook Liverpool en Tottenhem nog geïnteresseerd in de 19-jarige Ajacied. Roma zou eerder 15 tot maximaal 20 miljoen voor de vleugelaanvaller hebben willen betalen.

Of het Marc Overmars over de streep zal trekken is nog maar de vraag. Kluivert heeft een contract voor een jaar bij Ajax.

Lees ook: Justin Kluivert weer een stap dichter bij de uitgang

17:59 vrijdag 1 juni 2018

Het is nog totaal onduidelijk waar Amin Younes het komend seizoen voetbalt. Alleen al omdat hij zelf volhoudt nooit bij Napoli te hebben getekend, terwijl die Italiaanse club zegt van wel. ‘Dat draait ongetwijfeld uit op een juridisch gevecht,’ voorspelde Ajaxwatcher Dick Sintenie eerder.

VFL Wolfsburg uit Duitsland zou de Duitse international uit de penibele situatie willen helpen, maar volgens Italiaanse media zijn daar nu zowel Fiorentina als Genoa nog bijgekomen. Genoa zou hem naar verluidt willen huren van Napoli. Hoe Fiorentina hem binnen denkt te hengelen is niet helemaal duidelijk.

De nummer 8 van vorig seizoen houdt ook Feyenoorder Jean-Paul Boëtius in de gaten, schrijft Corriere Dello Sport.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld Pro Shots

13:24 vrijdag 1 juni 2018

Mateo Cassierra speelt komend voetbalseizoen voor FC Groningen. De ploeg van trainer Danny Buijs huurt de Colombiaanse aanvaller van Ajax.

Bij de Amsterdammers kwam Cassierra vooral uit in het tweede elftal, waarmee hij onlangs de titel behaalde in de Jupiler League. Met achttien doelpunten werd de spits topscorer van Jong Ajax.

Eerder deze week nam Groningen Deyovaisio Zeefuik al over van Ajax. De verdediger kwam op huurbasis al voor de noorderlingen uit.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld anp

09:42 donderdag 31 mei 2018

In de eerste instantie was het plan van FC Barcelona om Ajacied Frenkie de Jong in de zomer van 2019 op te halen. Nu blijkt dat de Catalaanse club de middenvelder deze zomer al wil aantrekken, meldt het Spaanse El Mundo Deportivo.

De Spaanse sportkrant schrijft dat FC Barcelona al heeft onderhandeld met De Jong zelf, volgens El Mundo Deportivo 'een van de laatste parels van de Nederlandse jeugd.'

Als Ajax toestemming geeft is het mogelijk dat De Jong deze zomer al vertrekt. Marc Overmars staat alleen nog niet de springen om de jonge middenvelder vroeger te laten gaan.

Wanneer het deze zomer niet lukt om De Jong binnen te halen, hoopt FC Barcelona daar in de zomer van 2019 wel in te slagen.

Frenkie de Jong.Beeld ProShots/Joep Leenen

07:26 donderdag 31 mei 2018

Justin Kluivert heeft een persoonlijk akkoord bereikt met AS Roma. Dat meldt de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport.

Zaakwaarnemer Mino Raiola zou namens de aanvaller van Ajax in grote lijnen overeenstemming hebben bereikt met de Italiaanse directie over een lucratief contract. Beide clubs moeten nu in onderhandeling over de afkoopsom.

Kluivert staat in Amsterdam nog tot medio 2019 onder contract. Ajax zou het negentienjarige talent graag voor langere tijd vastleggen.

"Hij is echter lastig te behouden," erkende directeur Edwin van der Sar eerder deze maand. "Zijn zaakwaarnemer duwt hem richting de uitgang. Dat is heel jammer, want het is niet onze bedoeling dat spelers van 18 of 19 jaar de club verlaten. Dat is niet de filosofie van Ajax."

Kluivert gaf na de laatste competitiewedstrijd aan dat hij zijn besluit al heeft genomen. Hij wilde niet beloven dat hij langer bij Ajax zou blijven.

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal zou het verstandig vinden als Kluivert nog even in de eredivisie blijft. Volgens de oud-international is de zoon van oud-aanvaller Patrick Kluivert nog te jong voor een avontuur in het buitenland.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld anp

15:38 woensdag 30 mei 2018

Het rijtje clubs dat interesse heeft in Matthijs de Ligt blijft maar groeien. Volgens Bild heeft na na FC Barcelona, Manchester City, Juventus en Bayern München nu ook Borussia Dortmund zich gemeld. De Duitsers zouden zelfs al een bod voor de gewilde Ajax-verdediger hebben neergelegd.

Maar daarmee is de club niet uniek: ook Manchester City zou al een bedrag van maar liefst 60 miljoen geboden hebben. Ondertussen lacht De Ligt zich naar eigen zeggen suf om alle geruchten over zijn toekomst bij Ajax.

Twitter bericht wordt geladen...

10:39 woensdag 30 mei 2018

Justin Kluivert is de meest voorkomende persoon in deze rubriek. De buitenspeler lijkt de afgelopen weken op weg naar een andere club, maar zelf is de 19-jarige Kluivert daar niet zo zeker van. Zo vertelt hij voor de camera van Fox Sports.

"Bij Ajax blijven? Dat is zeker een optie," zegt de Ajacied. "Er komen spannende momenten aan voor mezelf. Ik ben degene die moet beslissen."

Verschillende buitenlandse clubs hebben hun interesse al getoond in Kluivert.

Twitter bericht wordt geladen...

07:49 dinsdag 29 mei 2018

Ajax en de Argentijnse club Boca Juniors zijn dicht bij een akkoord over verdediger Lisandro Magallan. De 24-jarige Argentijn meldt zich volgens de Telegraaf vandaag bij Ajax voor de medische keuring.

Ajax zou een akkoord hebben bereikt over de transfersom van acht miljoen euro, nu moeten de afspraken alleen nog op papier worden gezet.

Magallan zelf was er volgens de krant al uit in de onderhandelingen met de Amsterdamse club. Naar verluidt tekent Magallan een contract voor vijf jaar.

Verdediger Magallan, hier rechts in beeld.Beeld anp

21:52 maandag 28 mei 2018

Justin Kluivert en Hakim Ziyech staan beiden op het punt om te vertrekken bij Ajax. Voetbal International meldt dat de spelers samen bij AS Roma kunnen tekenen.

Voor Kluivert staan naar verluidt de clubs in de rij. Naast AS Roma zijn Juventus en AC Milan ook in de race om zijn handtekening.

Ziyech heeft laten weten eerst het WK met Marokko af te wachten alvorens hij een beslissing neemt over zijn toekomst.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld anp

21:48 maandag 28 mei 2018

De overgang van Deyovaisio Zeefuik naar FC Groningen is op enkele details na afgerond, maar mogelijk trekt aanvaller Mateo Cassierra ook naar het noorden. Dat meldt in ieder geval Voetbal International.

De 21-jarige Cassierra speelde de afgelopen twee jaar met weinig succes voor Ajax. De spits is topscorer van de beloften, maar brak niet door in het eerste elftal. FC Groningen wil Cassierra voor een seizoen huren.

Mateo CassierraBeeld Pro Shots

16:26 zondag 27 mei 2018

Matthijs de Ligt kan zich na FC Barcelona, Manchester City en Bayern München nu ook in de interesse van Juventus verheugen. De kampioen van Italië zou hem willen als opvolger van de Fransman Medhi Benatia, die op zijn beurt naar Arsenal of Olympique Marseille kan.

Volgens de krant Gazetta Dello Sport heeft Juventus De Ligt drie keer bekeken in de laatste paar maanden, maar wordt nog getwijfeld aan zijn prijskaartje: ongeveer 50 miljoen euro.

20:31 woensdag 23 mei 2018

Ajax gaat naar verluidt op korte termijn opnieuw zaken doen met Deportivo Cali, de voormalig werkgever van Mateo Cassiera en Luis Manuel Orejuela. Volgens het Colombiaanse El Corillo de Mao maakt Ajax een dezer dagen bijna 9 miljoen euro naar de club voor de diensten van Nicolas Benedetti.

Die 21-jarige middenvelder speelde sinds zijn debuut in 2015 82 wedstrijden voor Deportivo, waarin hij 21 keer scoorde. De Spaanse krant El Pais linkte hem eerder deze week ook al aan Ajax.

Twitter bericht wordt geladen...

07:39 woensdag 23 mei 2018

Mateo Cassierra (21) vertrekt op huurbasis naar FC Groningen, weet de Telegraaf te melden. Op een paar laatste details na zou geregeld zijn dat de Colombiaanse spits komend seizoen voor de noorderlingen speelt.

Volgens de krant was er veel belangstelling voor Cassiera: zes tot zeven andere eredivisieclubs zouden zich bij Ajax hebben gemeld. Veel ploegen wilden echter een optie tot koop bedwingen, maar dat zag Ajax niet zitten. Die hoopt hem uiteindelijk zelf in het eerste op te stellen.

Mateo Cassierra.Beeld Pro Shots / Martijn Buskermolen

15:54 zaterdag 19 mei 2018

Zaakwaarnemer Mino Raiola is deze week een aantal dagen in Liverpool geweest voor gesprekken met Jurgen Klopp, trainer van de plaatselijke FC. Hun belangrijkste agendapunt was daarbij Ajacied Justin Kluivert. Dat meldt het Italiaanse Calcio Mercato.

Een vertrek van Kluivert (19) is zo goed als onafwendbaar. In een interview met de Volkskrant haalde hij donderdag ongemeen hard uit naar de clubleiding van Ajax. Hij voelt zich geforceerd zijn contract dat nog een jaar doorloopt te verlengen.

'Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen. Anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. (...) Ik voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld.'

Kluivert debuteerde in maart voor het Nederlands elftal.Beeld Pro Shots

22:17 vrijdag 18 mei 2018

De verhuurperiode van Deyovaisio Zeefuik bij FC Groningen heeft de verdediger goed gedaan. De twintigjarige back tekent volgens Voetbal International voor drie jaar bij de provincieclub in het noorden.

Bij Ajax werd Zeefuik nooit een vaste waarde. Hij kwam negen keer uit voor de hoofdmacht en mocht 34 keer opdraven bij Jong Ajax.

Deyovaisio ZeefuikBeeld Pro Shots

20:21 vrijdag 18 mei 2018

Het avontuur van Frank de Boer bij Crystal Palace liep vorig jaar uit op een grote deceptie, maar de oefenmeester zou alweer in het Britse voetbal aan de slag kunnen. De Boer is in beeld om het gedegradeerde Swansea City terug naar de Premier League te loodsen.

De Boer (48) zit na mislukte klussen bij Internazionale en Crystal Palace sinds september vorig jaar zonder club. Gevraagd naar de vermeende interesse van Swansea City, zegt hij 'op dit moment niets uit te sluiten'. De Boer werd in december ook al in verband gebracht met de 'Swans'. De club uit Wales koos toen voor de Portugees Carlos Carvalhal. Zijn vertrek werd vandaag door de club bevestigd.

The Guardian noemt naast De Boer Graham Potter als topkandidaat. De Engelse manager trok dit seizoen de aandacht door Europees te overwinteren met het bescheiden Zweedse clubje Östersunds FK. In de tweede ronde van de Europa League was het grote Arsenal te sterk. Toen Potter werd aangesteld bungelde Östersunds nog onderaan in de vierde Zweedse divisie.

Bij Swansea staan de Nederlanders Leroy Fer, Erwin Mulder, Luciano Narsingh en Mike van der Hoorn onder contract. De laatste kwam bij Ajax nauwelijks aan spelen toe onder De Boer. (Jesse van de Woestijne)

De Boer in september vorig jaar, toen nog trainer van Crystal PalaceBeeld afp

19:08 vrijdag 18 mei 2018

Mateo Cassierra had zijn eerste jaren bij Ajax heel anders voorgesteld. De Colombiaan (21) speelde slechts sporadisch in de hoofdmacht en mag wekelijks zijn minuten maken bij het tweede elftal.

Om zijn ontwikkeling te stimuleren geeft technisch directeur Marc Overmars in gesprek met Ajax Inside aan dat de spits komend seizoen waarschijnlijk wordt verhuurd.

Mateo CassierraBeeld anp

Twitter bericht wordt geladen...

15:44 donderdag 17 mei 2018

Jan Olde Riekerink is de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De 55-jarige Tukker heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij de Friezen.

Olde Riekerink was eerder werkzaam bij de Turkse topclub Galatasaray, waar hij vorig jaar werd ontslagen. Daarvoor was de oud-prof van Sparta Rotterdam, FC Dordrecht en Telstar als trainer verbonden aan AA Gent, FC Emmen, FC Porto, Metaloerg Donetsk en de Chinese voetbalbond. Olde Riekerink vervulde ook meerdere functies bij Ajax, onder meer als jeugdtrainer en hoofd van de opleiding.

Heerenveen eindigde dit seizoen onder Jurgen Streppel op de achtste plaats in de eredivisie. In de play-offs om Europees voetbal moest de club in de eerste ronde buigen voor FC Utrecht. Al in maart maakte Heerenveen bekend niet verder te gaan met Streppel.

Jan Olde RiekerinkBeeld Pro Shots

08:38 woensdag 16 mei 2018

Ajax heeft overeenstemming bereikt met verdediger Lisandro Magallan voor een contract van vijf jaar. Nu moet alleen nog een deal worden gesloten met zijn club Boca Juniors, meldt De Telegraaf.

De 24-jarige Argentijn zou voor een transfersom van 8,5 miljoen euro mogen vertrekken. Volgens De Telegraaf hoopt Ajax dat de verdediger nog deze week het vliegtuig naar Amsterdam pakt.

Magallan werd dit seizoen kampioen met Boca Juniors. Bij Ajax zou hij het hart van de verdediging moeten gaan vormen met Matthijs de Ligt - als dat jonge talent tenminste bij Ajax blijft.

Magallan, hier rechts in beeld, in actieBeeld anp

10:57 woensdag 9 mei 2018

FC Barcelona heeft verregaande interesse in Frenkie de Jong van Ajax, zo meldt de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo.

Volgens de krant ziet de club in de 20-jarige Ajacied een geschikte kandidaat om het middenveld te verjongen. Ivan Rakitic (30), Sergio Busquets (29) en Paulinho (29) zijn op leeftijd en aanvoerder Andrés Iniesta vertrekt na afloop van het huidige seizoen.

De Catalanen zouden deze zomer een poging willen wagen de oud-speler van Willem II over te nemen. Mundo Deportivo meldt echter dat de middenvelder zelf graag pas in het seizoen 2019-2020 wil overstappen. Frenkie de Jong heeft bij de Amsterdamse club nog een contract tot 2022.

Barcelona volgt De Jong al een geruime tijd. De club volgt ook de 18-jarige Mathijs de Ligt, die volgens De Telegraaf zijn vertrekwens kenbaar heeft gemaakt bij de clubleiding van Ajax.

Frenkie de Jong passeert PSV-er Gastón Pereiro.Beeld anp

08:05 woensdag 9 mei 2018

Ajax wil Erik ten Hag nog een kans geven om de club uit het slop te trekken, maar heeft ondertussen wel alvast Frank de Boer gepolst. En die zou er best voor openstaan om terug te keren, schrijft de Telegraaf.

De directie hoopt dat de rentree nog even op zich laat wachten en geeft Ten Hag nog een kans. Maar mocht het in de Europese voorrondes misgaan, dan heeft Ajax een plan B(oer).

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld epa

07:20 woensdag 9 mei 2018

Zakaria Labyad komt voor vier jaar over naar Ajax. De middenvelder speelt nu nog bij FC Utrecht, maar hij staat op het punt om een contract in Amsterdam te tekenen.

De Marokkaanse international is een bekende van trainer Erik ten Hag uit zijn tijd in Utrecht. De geruchten dat Labyad de overgang zou maken naar Ajax, speelden al sinds Ten Hag eveneens naar Amsterdam kwam.

Ajax zou naar verluidt zo'n zeven miljoen voor Labyad over hebben.

Lees verder: Van het wensenlijstje: Labyad komt nu echt naar Ajax

Zakaria Labyad.Beeld Pro Shots / Joep Leenen

19:38 dinsdag 8 mei 2018

Nieuwe geruchten rond de persoon van Justin Kluivert doen de ronde. De watervlugge buitenspeler kan rekenen op de interesse van AS Roma, zo weet AD Sportwereld. De halve finalist van de Champions League moet ongeveer twintig miljoen euro overmaken voor de 19-jarige Ajacied.

Kluivert en Ajax komen al meer dan een half jaar niet uit de contractonderhandelingen. Een vertrek lijkt de enige optie. Ondanks de geruchten is Kluivert mee naar Dubai voor de seizoensafsluiter.

'Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle'
Beeld anp

10:34 dinsdag 8 mei 2018

Oud-Ajaxtrainer Peter Bosz is in beeld als nieuwe coach van OGC Nice, schrijft de Franse krant Nice Matin. Hij zou de opvolger moeten worden van Lucien Favre, die binnenkort zou tekenen bij Borussia Dortmund - de vorige werkgever van Bosz.

De Nederlander heeft een verleden in Frankrijk: tijdens zijn spelerscarrière was Bosz een tijd actief bij SC Toulon. Momenteel is hij werkloos als trainer, na zijn ontslag bij Borussia Dortmund eind 2017.

Bosz heeft volgens de Frans krant nog wel een concurrent voor de baan bij OGC Nice. Ook Eduardo Berizzo, oudtrainer van FC Sevilla, zou in beeld zijn bij de club.

Peter Bosz in zijn tijd bij DortmundBeeld anp

18:46 maandag 7 mei 2018

De periode van Eyong Enoh als speler van Willem II blijft beperkt tot één seizoenshelft. Dat laat de Tilburgse Erediviseclub maandag weten. De Kameroener, tussen 2008 en 2013 Ajacied, speelde vijf wedstrijden in het shirt van de Tricolores sinds hij in december voor een half jaar tekende. Hij krijgt geen nieuwe contractaanbieding van de Tilburgers.

Daarmee is de 32-jarige middenvelder transfervrij. Sinds zijn vertrek bij Ajax speelde hij achtereenvolgens bij Fulham uit Engeland, het Turkse Antalyaspor en de Belgische topclub Standard Luik.

Eyong EnohBeeld Pro Shots

17:54 maandag 7 mei 2018

Ajax heeft pas geleden een royaal aantal euro's uit Duitsland afgeslagen. Volgens VI had een topclub uit de Bundesliga ruim 28 miljoen euro over voor David Neres (21).

De niet nader benoemde Duitse club zou echter nul op het rekest hebben gekregen. Ajax wil de clubtopscorer van afgelopen seizoen niet laten gaan. Zeker nu opzichtig aan Justin Kluivert wordt getrokken zal de club er niet happig op zijn ook z'n andere vleugelspeler te zien vertrekken. Neres ligt nog tot en met de zomer van 2021 vast in Amsterdam.

12:33 maandag 7 mei 2018

Dusan Tadic (29) moet de opvolger worden van Hakim Ziyech, die heeft aangegeven te willen vertrekken bij Ajax. Dat schrijft De Telegraaf.

De komst van middenvelder Tadic, die in het verleden speelde bij FC Groningen en FC Twente, lijkt volgens de krant alleen mogelijk als zijn huidige club Southampton degradeert. In de Engelse competitie staat de club momenteel op plek zeventien, met nog twee wedstrijden te gaan.

Ajax wil toeslaan als degradatie een feit is, stelt De Telegraaf.

Tadic in actie, hier links op de foto.Beeld anp

12:24 maandag 7 mei 2018

Ajax heeft een mislukt seizoen afgesloten met een uitzege op Excelsior (2-1). Hoog tijd om vooruit te kijken. Wie staan na de zomer in de basis bij de Amsterdammers?

Een ding is zeker: Hakim Ziyech speelt volgend seizoen bij een andere club. Zelf is hij in ieder geval overtuigd dat hij zal vertrekken, zo vertelde hij in een interview.

Ook een vertrek van Justin Kluivert lijkt aanstaande. Ajax wil zijn contract graag verlengen, maar Edwin van der Sar houdt er rekening mee dat het buitenland lonkt voor de jongeling.

Of Ajax toptalent Matthijs de Ligt weet vast te houden is verder nog de vraag. Hij verlengde afgelopen jaar zijn contract, maar wat doet de club als er een hoog bod voorbij komt? En wat wil De Ligt zelf?

Wie gewoon blijft, is Klaas-Jan Huntelaar. De 34-jarige spits zet binnenkort zijn handtekening onder een eenjarig contract.

Klaas-Jan HuntelaarBeeld anp