Victor Wegnez (l) viert met Gauthier Boccard (m) en Arthur van Doren de zege op Duitsland.
Volledig scherm
Victor Wegnez (l) viert met Gauthier Boccard (m) en Arthur van Doren de zege op Duitsland. © AFP

België verrast Duitsland en staat in halve finale WK hockey

De Belgische hockeyers hebben voor het eerst de halve finales bereikt op een WK. De ‘Red Lions’ versloegen in het Indiase Bhubaneswar Duitsland met 2-1 en treffen nu zaterdag Engeland.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Tiger Woods pakt record op Masters: ‘Ik ben er nog bij, ik kan het toernooi winnen’

    Tiger Woods pakt record op Masters: ‘Ik ben er nog bij, ik kan het toernooi winnen’

    Drie Amerikaanse golfers, Max Homa, Bryson DeChambeau en Scottie Scheffler, delen na de tweede ronde de eerste plaats bij de Masters in Augusta met elk 138 slagen (zes onder par). Onder zware omstandigheden ging de aandacht vooral ook uit naar Tiger Woods. De golflegende bereikte met een totaal van 145 slagen na twee ronden voor de 24ste keer op rij de ‘cut’ op het majortoernooi van Augusta, waardoor de 48-jarige Amerikaan ook de komende twee dagen nog meedoet. Woods deelt na een tweede ronde van 72 slagen, de 22e plaats.