Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Benfica laat AEK Athene op nul punten staan

Benfica heeft AEK Athene met lege handen naar huis gestuurd. De Grieken sluiten door de 1-0-nederlaag de groepsfase in de Champions League af zonder een enkel punt. De Portugezen waren al verzekerd van de derde plaats in groep E, waarin Bayern München en Ajax zich hadden geplaatst voor de knock-outfase.

In Lissabon deden beide ploegen in de eerste helft niet heel veel moeite om het publiek te vermaken. Benfica kreeg de betere kansen, maar enkele schoten van Haris Seferovic wilde er niet in.

In de tweede helft raakte de Zwitser raakte de lat en zijn Spaans ploeggenoot Álex Grimaldo miste een schot voor open doel nadat hij doelman Vasilios Barkas omspeeld had. In de slotfase maakte Grimaldo uit een vrije trap alsnog de 1-0.

AEK sloot de wedstrijd af met tien man. Konstantinos Galanopoulos pakte binnen vijf minuten twee gele kaarten en moest van het veld.