Direct naar artikelinhoud
Langs de velden

AFC blijft door hattrick Ignacio op titelkoers

Met drie goals was Raily Ignacio de ster van het veld voor AFC, en een blundertje voor de basketbalsters van de Loon Lions: zij waren hun tenues vergeten voor het uitduel met de Sparks. Dit en meer in ons wekelijkse rondje langs de sportvelden.

Raily Ignacio maakte alle doelpunten voor AFC en de aanvaller bracht daarmee zijn seizoenstotaal op vijftien doelpunten.Beeld ProShots

Amateurvoetbal
AFC blijft op titelkoers in de tweede divisie. De koploper won gisteren met 3-0 bij FC Lienden. Raily Ignacio maakte alle doelpunten voor AFC en de aanvaller bracht daarmee zijn seizoenstotaal op vijftien doelpunten. De Amsterdammers speelden ruim een uur tegen tien man, omdat Guytho Mijland van FC Lienden in de eerste helft een rode kaart kreeg. AFC heeft met nog een wedstrijd te gaan voor de winterstop zes punten meer dan nummer twee Katwijk en zeven punten meer dan nummer drie IJsselmeervogels.

De Dijk heeft voor de tweede week op rij niet verloren in de zaterdag derde divisie. Na de overwinning op ASWH van vorige week speelde het elftal van coach Kees Oostermeijer dit weekeinde thuis met 2-2 gelijk tegen koploper Quick Boys. De bezoekers uit Katwijk stonden na een half uur, door doelpunten van oud-De Dijkspelers Raymond Baten en Dennis Kaars met 2-0 voor. De Dijk knokte zich terug in de wedstrijd en door doelpunten van Clayd Olf en Mick Christophersen werd toch nog een punt gepakt. Ondanks het gelijkspel blijft De Dijk voorlaatste staan in de zaterdag derde divisie.

De amateurs van Ajax staat in dezelfde divisie op de vijftiende plaats. De ploeg van coach Yuri Rose won in Heemskerk met 3-1 van ODIN'59. Sonny Pronk (twee) en Bart Spil maakten de doelpunten voor Ajax.

Koploper JOS Watergraafsmeer heeft in de zondag eerste klasse A niet meer afstand kunnen nemen van nummer twee Boshuizen. De topper tussen de clubs op sportpark Drieburg eindigde gisteren in een 2-2 gelijkspel. Malcolm Esajas en Raven Bergwijn maakte de doelpunten voor JOS, dat door het gelijkspel vijf punten voorsprong behield op Boshuizen.

Het wil nog niet vlotten met Swift in de zaterdag hoofdklasse A. De ploeg van coach Bart Logchies verloor zaterdag met 1-0 bij Jong FC Den Bosch. Het enige doelpunt viel diep in blessuretijd. Door de nederlaag staat Swift, dat voor het seizoen ging voor een plek bij de beste vijf ploegen, nu op de twaalfde plaats net boven de degradatiezone.

Basketbal
De basketbalsters van Loon Lions bleken zaterdag voor het uitduel met Sparks hun wedstrijdkleding  te zijn vergeten in Landsmeer. Het probleem werd opgelost, doordat de club uit Groningen Lions hun uittenues leende. Het team van coach Thijs Volmer won in de geleende kleding met 68-47. Kim Hartman werd met achttien punten topscorer aan de kant van Lions, dat door de zege gedeeld koploper is in de vrouwen basketbal league. 

Korfbal
Blauw-Wit heeft zich dit weekeinde geblameerd in de korfbal league. De gedeeld koploper verloor thuis met 25-22 van de nog puntloze hekkensluiter DVO. Marc Broere was met zes doelpunten topscorer aan de kant van Blauw-Wit, dat door de nederlaag zakt naar de vijfde plaats in de rangschikking.

Volleybal
De volleybalsters van Pharmafilter US hebben in de strijd tegen degradatie een belangrijke overwinning geboekt. De hekkensluiter van de vrouweneredivisie won thuis met 3-0 (25-23, 25-17 en 25-21) van Talentteam, dat traint op Papendal. Door de tweede zege van het seizoen verkleinde US de achterstand op de concurrenten Talentteam en Alterno tot respectievelijk één en twee punten.

Keijser Capital Lions

42 Likes, 0 Comments - Loon Lions (@loonlions) on Instagram: "Keijser Capital Lions"