Direct naar artikelinhoud
Voetbal

KV Kortrijk ontslaat Glen De Boeck en grijpt terug naar Yves Vanderhaeghe

Kortrijk-trainer Glen De Boeck.Beeld BELGA

Glen De Boeck kreeg net te horen dat hij niet langer coach is van de club die hij vorig jaar nog redde. De tegenvallende resultaten van de jongste weken van KV Kortrijk en het terugvallen in de rangschikking hebben de beslissing ongetwijfeld beïnvloed. Yves Vanderhaeghe keert terug naar KV Kortrijk waar hij vier jaar geleden succes kende.

KV Kortrijk speelde deze middag op FC Antwerp een oefenpartij onder de coaching van Glenn De Boeck. Na de wedstrijd kreeg hij van algemeen manager Matthias Leterme te horen dat een einde wordt gemaakt aan het contract van onbepaalde duur dat de partijen deze zomer afsloten.

De Boeck werd een jaar geleden, op 8 november 2017, ingehaald om de club te redden, toen die onder Yannis Anastasiou in de bodem van de ranglijst was beland. Hij deed dat met groot succes: KVK klom op tot de 5de plaats en eindigde uiteindelijk 7de net buiten de play-off 1. Ook voor de Beker van België werd het ‘net niet’ na een nipte nederlaag in de halve finale tegen Racing Genk.

Sindsdien zat er wel vaker storing op de lijn tussen club en coach. Eerst werd tot onvrede van De Boeck zijn assistent Lorenzo Staelens bedankt voor bewezen diensten, daarna werd een maand lang overlegd over een contractverlenging, gelardeerd met ongenoegen van de coach over het ontbreken van spelers bij de start van de oefencampagne.

Na een moeizame aanhef van de competitie klom KV Kortrijk toch weer even naar de linkerkolom maar de jongste vier wedstrijden waren een anticlimax met vaak goed voetbal maar amper 2 op 12.

Weerzien met Vanderhaeghe

KV Kortrijk heeft niets dan goede herinneringen aan Yves Vanderhaeghe die er zes jaar assistent-trainer was en in het seizoen 2014-2015 T1. Na 18 speeldagen stond de club toen 2de in de rangschikking en eindigde uiteindelijk ook vlot binnen de top-6. Vanderhaeghe verlengde meteen zijn contract voor drie jaar, maar werd daarop door Marc Coucke weggeplukt richting KV Oostende. Met hem vertrok de hele trainersstaf.

Yves Vanderhaeghe.Beeld BELGA

Het wordt een weerzien met de coach die inmiddels in Oostende en Gent nieuwe ervaringen opdeed. De club bevestigt zijn komst vooralsnog niet, maar er is geen twijfel: Yves Vanderhaeghe zal volgende week zaterdag KV Kortrijk leiden bij het bezoek aan… KV Oostende.