RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Darts

Whitlock verder in krankzinnige poule

Simon Whitlock Beeld © PDC

Simon Whitlock heeft na een geweldige wedstrijd de volgende ronde van de Grand Slam of Darts behaald. ‘The Wizard’ verloor afgelopen weekend nog zijn eerste poulewedstrijd met 5-1, maar staat tóch in de volgende ronde.

Whitlock kreeg een onverwachte helpende hand van Andrew Gilding. De Engelsman was al uitgeschakeld voor een plek bij de beste zestien, maar speelde tegen Glen Durrant een heerlijke partij. Gilding pakte een 4-1 voorsprong met 80% op de dubbels en bracht de Lakeside kampioen flink aan het wankelen.

Toch liet Durrant zien waarom hij de wereldkampioen bij de BDO is: ‘Gazza’ won drie legs op rij (nadat hij matchdarts van Gilding overleefde) en had een plek in de volgende ronde weer in eigen hand. Maar in de beslissende negende leg stond Gilding na negen darts op 51. Uiteindelijk gooide ‘Goldfinger’ de dubbel acht waarmee hij de wedstrijd won en Durrant in de wachtkamer zette.

Durrant was nu afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Simon Whitlock en Gerwyn Price. Beide mannen gingen als een raket uit de startblokken, maar het was Price die een 4-1 voorsprong op het bord zette. Zowel Price (die al zeker was van een plek in de volgende ronde) als Whitlock gooiden op dat moment een gemiddelde dat ruim boven de 110 lag.

Whitlock had in de tweede leg een 170-finish gegooid om op 1-1 te komen en gooide in de achtste leg nóg een 170-finish om er een allesbeslissende leg uit te slepen. In deze leg miste Price drie matchdarts, waarna Whitlock via de dubbels vier alsnog een plek in de volgende ronde wist binnen te halen: 5-4.

De gemiddeldes van de twee wedstrijden in deze poule waren fantastisch: Whitlock eindigde op 108.86 (zijn één na hoogste gemiddelde ooit), Price gooide zijn hoogste gemiddelde ooit (104.58), Gilding gooide een gemiddelde van 101.52 en Durrant verliet het toernooi met een gemiddelde van 104.98.