RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Dochter van veroordeelde 'wraakvader': 'Het is moeilijk, hij deed het voor mij'

De ex-vrouw (rechts) en dochter van Mario H. Beeld © RTL

De dochter van Mario H. is geschrokken van de straf die haar vader kreeg opgelegd voor de poging doodslag op haar stalker. Het hof veroordeelde H. vanochtend in hoger beroep tot 4,5 jaar gevangenisstraf. De rechtbank legde hem in eerste instantie tien maanden cel op wegens zware mishandeling.

Cherlaine noemde het verschil in strafmaat bij RTL Late Night 'heel erg groot'. Ook vertelde ze geschrokken te zijn door de hoogte van de straf. "Het is heel erg moeilijk. Hij deed het voor mij."

'Het is heel erg moeilijk, hij deed het voor mij'

04:10

Mario H., ook wel de 'wraakvader' genoemd, ging door het lint, omdat zijn 14-jarige dochter werd lastiggevallen door oud-tbs'er Jack S. uit Eindhoven. Die wilde via internet een afspraakje maken met zijn dochter. Door de mishandeling belandde S. in het ziekenhuis.

'Internet is gevaarlijk'

De ex-vrouw van H. waarschuwde bij RTL Late Night voor de 'gevaren van internet'. "Voor ons is het belangrijk dat andere ouders worden gewaarschuwd hoe gevaarlijk internet is. Internet heeft heel veel leuke kanten, maar er loert ook een heel gevaarlijke kant."

Vader
Lees ook:
Vader tuigt man af na lastigvallen tienerdochter: 4,5 jaar cel

Vanochtend postte H. nog op Facebook een bericht. "Lieve vrienden/innen, mochten jullie een tijd niks van mij horen, dan weten jullie waarom. Love jullie."

De advocaat van H. gaat in cassatie tegen het vonnis.

'Mario
Lees ook:
'Mario is een held': moeder neemt het op voor ex-man die stalker van dochter mishandelde
Bron: RTL Nieuws