Direct naar artikelinhoud

Aviodome mag open als Amsterdome

Geen Aviodome, maar Amsterdome. De nieuwe vergaderplek die eind deze maand in Westpoort opengaat, moet op last van de rechter zijn naam veranderen.

De koepel die over twee weken opent in Westpoort.Beeld Marc Driessen

Het congrescentrum, met plek voor 2500 bezoekers, is gevestigd in het voormalige onderkomen van luchtvaartmuseum Aviodome, dat tot 2003 op Schiphol Centrum stond. Toen het daar vanwege ruimtegebrek weg moest, startte het als Aviodrome - met extra R - door op vliegveld Lelystad. In 2011 kwam het na een faillissement in handen van Libéma groep, dat onder meer ook Beekse Bergen en het Autotron uitbaat.

De koepel zelf werd in 2009, opgeslagen in 29 zeecontainers, gekocht door congresorganisator Teka Groep. Die heeft hem de afgelopen maanden opnieuw opgebouwd in Westpoort. Aanvankelijk als Aviodome Amsterdam.

Verwarring
Libéma bleek al direct niet gecharmeerd van die naam waarop Teka het 'Amsterdam' alvast liet vallen. Eind vorige maand spande Libéma alsnog een kort geding aan. Het bedrijf vindt de kans op verwarring met Aviodrome, dat ook congressen en vergaderingen huisvest, te groot.

Dat was de kortgedingrechter met het bedrijf eens. Teka heeft nu ter elfde ure bakzeil gehaald en de koepel omgedoopt in Amsterdome. Wel mag het bedrijf blijven refereren aan 'Aviodome' als het om de historie van de koepel gaat.

De in de Aviodome gevestigde Amsterdome kan nu zoals gepland op 30 november worden geopend.

Lees ook: Concurrenten maken ruzie om naam Aviodome

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.