Direct naar artikelinhoud

'Al-Jazira polst Ajax over Michael Reiziger'

Al-Jazira hoopt opnieuw een Nederlandse trainer aan te stellen. De club uit Abu Dhabi heeft bij Ajax gepolst of het Jong Ajax-trainer Michael Reiziger mag benaderen.

Michael Reiziger en Winston Bogarde vieren het kampioenschap in de eerste divisie met Jong Ajax.Beeld anp

Directeur Jan Versleijen van Al-Jazira is op zoek naar een opvolger van de naar Sporting Lissabon vertrokken Marcel Keizer. Directeur Marc Overmars heeft volgens De Telegraaf nog niet gereageerd op het verzoek. Reiziger moet eveneens nog een beslissing nemen.  

Al-Jazira, waar in het verleden ook Henk ten Cate als trainer onder contract stond, meldde donderdag het vertrek van Marcel Keizer. Sporting liet op de eigen website weten dat de 49-jarige Keizer zijn handtekening heeft gezet onder een contract dat loopt tot de zomer van 2021.

Sporting Lissabon
Keizer trad in juni aan bij de club in het Midden-Oosten. Het was zijn eerste aanstelling na zijn gedwongen vertrek bij Ajax eind 2017. Bij Sporting, de club van Bas Dost en Luc Castaignos, volgt hij de onlangs ontslagen José Peseiro op.  

Sporting speelde donderdag in de Europa League gelijk tegen Arsenal (0-0). Met zeven punten uit vier duels is de Portugese club dicht bij een plek in de volgende ronde. In de Portugese competitie staat Sporting na negen speelronden op de derde plaats met twee punten achterstand op FC Porto en Sporting Braga.