Direct naar artikelinhoud
Langs de velden

Hockeysters Amsterdam scoren en TOG ontslaat coach

Na zes wedstrijden wordt de coach ontslagen bij TOG, dikke overwinning hockeysters Amsterdam en Loon Lions doen goede zaken. Dit en meer in ons wekelijkse rondje langs de velden.

Eva de Goede maakte drie doelpunten afgelopen weekeindeBeeld Pro Shots

Amateurvoetbal
Zondag vierdeklasser TOG heeft al na zes wedstrijden afscheid genomen van coach Johan van Wort. Voorzitter Pelle Aardewerk laat op de website van de club uit Amsterdam-Oost weten dat Van Wort weg moet vanwege tegenvallende prestaties en het ontbreken van magie en een klik met de spelers. TOG staat na zes duels met één punt op de voorlaatste plaats in de zondag vierde klasse E en verloor onder andere met 17-0 van de zondag 1 van Swift.

In het amateurvoetbal stonden dit weekeinde een inhaalprogramma en bekerwedstrijden gepland. In de tweede en derde divisie hadden AFC, de amateurs van Ajax, De Dijk en OFC een vrij weekeinde. Swift kwam in de zaterdag hoofdklasse A wel in actie, maar slechts voor 28 minuten voetbal tegen Ter Leede. De thuiswedstrijd tegen de club uit Sassenheim werd op 15 september gestaakt in de 62ste minuut gestaakt omdat scheidsrechter Maurice Paarhuis zich niet goed voelde en besloot te stoppen. Er bleek destijds op het terrein aan de Olympiaweg niemand gekwalificeerd om de arbiter te  vervangen en daarom moesten Swift en Ter Leede dit weekeinde terugkomen om het duel uit te spelen. Het restant van de wedstrijd had schriftelijk kunnen worden afgedaan: het bleef 0-0. 

Basketbal
De basketbalsters van Loon Lions hebben na twee nipte nederlagen tegen Den Helder en Binnenland dit weekeinde in de strijd om de bovenste plaatsen in de basketbal league een belangrijke overwinning behaald. Landskampioen en de nog ongeslagen koploper Grashoppers werd in Landsmeer in een spannend duel nipt verslagen. Bij een 67-66 voorsprong en zestien seconden te spelen, kreeg Lions-speelster Fieke Ligthart twee vrije worpen, maar ze miste ze allebei. Dat werd Lions gelukkig voor Ligthart niet funest, want Grashoppers kwam in de resterende tijd niet meer tot scoren.

Handbal
De handbalsters van VOC hebben ook de achtste competitiewedstrijd in de vrouweneredivisie gewonnen. De koploper uit  Amsterdam-Noord kreeg de 32-31 overwinning in en tegen Dalfsen niet cadeau. Met een kwartier op de klok stond de thuisploeg met 29-26 voor en had VOC geen enkele keer een voorsprong gehad. Het zestienjarige talent Britt van der Baan maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt voor VOC.

Hockey
De hockeysters van Amsterdam gaan met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van coach Rick Mathijssen won thuis met liefst 7-2 van Laren. Eva de Goede (drie), Marijn Veen (twee), Felice Albers en Kitty van Male maakten de doelpunten voor Amsterdam, dat de eerste seizoenshelft van de hoofdklasse afsluit op de tweede plaats. Pinoké heeft de derby tegen Hurley met 3-2 gewonnen. Kari Stam, Gabi Nance en Frances Westenberg maakte de doelpunten voor Pinoké, Gitte Michels de goals voor Hurley. De twee Amsterdamse clubs gaan de winterstop in op de gedeelde zevende plaats.

Korfbal
De korfballers van Blauw-Wit zijn het seizoen slecht begonnen. PKC was in Papendrecht met 32-18 te sterk voor de Amsterdammers. Blauw-Wit was op alle fronten een maatje te klein, maar liet het vooral aanvallend afweten. Momo Stavenuiter werd met slechts vier doelpunten topscorer aan de kant van de ploeg van coach Barry Schep. Koog Zaandijk heeft de eerste wedstrijd van het seizoen met 28-14 gewonnen van Deetos. Komend weekeinde staat in Amsterdam de Noord-Hollandse derby tussen Blauw-Wit en Koog Zaandijk op het programma.

Volleybal
De vrouwen van de Amsterdamse volleybalvereniging US hebben de eerste eredivisiepunten in de geschiedenis van de club gepakt. Uit bij Alterno uit Apeldoorn werd door de nummer laatst van de competitie met 3-2 gewonnen. De eerste set ging nog verloren met 25-23. Daarna deed de universitaire vereniging uit West wat terug door al even nipt met 25-22 te winnen. In de derde set ging het lang gelijk op, maar trok Alterno uiteindelijk aan het langste eind: 25-18. US moest in de achtervolging, maar wist door slimme passes en passes de tegenstander te frustreren. Resulterend in twee setwinsten en de eerste punten van dit seizoen. 

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.