Jamal Khashoggi.
Volledig scherm
Jamal Khashoggi. © EPA

Wereldwijd scepsis, woede en afschuw over omstandigheden dood Khashoggi, maar Trump vindt Saoediërs “geloofwaardig”

Wereldwijd wordt met afschuw gereageerd op de dood van de kritische Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Saoedi-Arabië gaf deze nacht toe dat de man gedood zou zijn bij een “gevecht” op het Saoedisch consulaat in Istanboel. Die rammelende verklaring roept wereldwijd scepsis, woede en ongeloof op, maar de Amerikaanse president Trump vindt de Saoediërs “geloofwaardig".

35 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Trump is dus niet alleen een narcistische, psychopathische en boertige debiel, maar ook nog eens een lafbek! Arme USA!
  • gregory denturck

    6 jaar geleden
    Geloofwaardig?? Waar is het lichaam van die arme man? Gerechtigheid NU!!
  • Emile De Smedt

    6 jaar geleden
    Eens te meer een ernstig geval.Bewijs dat vooral moet opgelet en grondig onderzocht.Klakkeloos reageren mag niet.Is feit met ruchtbaarheid omdat het toevallig bekend persoon was,maar waar blijven reacties voor alle politiekers al dan niet die teren in gevangenissen?Niet alleen in de Arabische;Turkse gevanissen ook in de Spaanse.Hoe dan ook een mensenleven is maar wat waard als er garen kan rond gesponnen.
  • Arthur Tchikaya

    6 jaar geleden
    Dit verhaal is al even geloofwaardig als dat van 2 Russische toeristen die toevallig Stonehenge wilden bezoeken toen Skripal werd vergiftigd. Zij konden haast de Wikipedia pagina over de kathedraal van Salisbury letterlijk opzeggen. Los van deze Saoudi Arabische versie is mij nog altijd niet duidelijk waarom 15 geheim agenten nodig waren. Ook dat lijkt mij zo ongeloofwaardig vanuit het Turkse onderzoek.
  • Luc Van De Gehuchte

    6 jaar geleden
    Nu ze toegeven dat hij gedood werd tijdens een gevecht, waarom hebben ze het lijk niet naar een ziekenhuis gebracht en de plaatselijke autoriteiten niet verwittigd? Neen, alle sporen uitwissen en het lijk doen verdwijnen want, zonder een lijk geen misdaad moeten ze wellicht gedacht hebben. Dat ze nu maar eens met het lijk voor de dag komen, dat moet nu de eis zijn.