Cambuur op eigen veld te sterk voor Helmond Sport

FOTO HENK JAN DIJKS

Na vier competitieduels zonder zege won Cambuur vrijdagavond weer eens. In eigen stadion was de ploeg van trainer René Hake met 3-1 te sterk voor Helmond Sport.

Op een dag waarop het vooral ging over het nieuwe stadion (of het mogelijk uitblijven daarvan) werd er ook nog ‘gewoon’ gevoetbald in Leeuwarden. Cambuur was op eigen veld van meet af aan de meerdere van Helmond Sport. Nadat de thuisploeg al een handvol kansen had gemist, was het Kevin van Kippersluis die op aangeven van Nigel Robertha in de 37e minuut de score opende: 1-0.

Vijf minuten later verdubbelde Cambuur de voorsprong. Opnieuw was het Van Kippersluis die doel trof, ditmaal na een assist van Justin Mathieu: 2-0. Omdat de defensie van Cambuur in de slotseconden van de eerste helft stond te slapen, kon Bram Zwanen er op slag van rust namens de Brabanders nog 2-1 van maken.

Zonder de met een armblessure uitgevallen Van Kippersluis stelde Cambuur in de tweede helft orde op zaken. Robertha maakte er een klein kwartier na rust 3-1 van. Voor de spits was het zijn eerste competitiedoelpunt dit seizoen. De Leeuwarders geloofden het daarna wel, lieten het initiatief aan Helmond Sport en stelden zo de eerste zege sinds 14 september (2-0 tegen Telstar) veilig.