Yoëll van Nieff miste vertrouwen bij FC Groningen

Yoëll van Nieff. Foto: Archief Jan Kanning

Yoëll van Nieff. Foto: Archief Jan Kanning

Yoëll van Nieff heeft bij FC Groningen nooit een echte kans gehad. De naar Heracles vertrokken Groninger vindt dat hij bij de voetbalclub verkeerd is gebruikt.

Dat zegt de voetballer in een interview met Dagblad van het Noorden , aan de vooravond van het competitieduel zondagmiddag van Heracles  tegen FC Groningen.

Van Nieff zegt bij zijn FC nooit een echte kans te hebben gehad zich als middenvelder te bewijzen. „Wat dat betreft ben ik daar redelijk misbruikt. Als je kijkt hoe ik me tijdens mijn verhuurperiode bij Dordrecht manifesteerde op het middenveld, maar toen ik terugkwam werd ik weer linksback gezet. Mijn probleem is dat ik multifunctioneel ben. Dat kan positief zijn, maar ook negatief. Bij FC Groningen werd ik nooit echt in mijn kracht gebruikt.”

Geen vertrouwen

Het ontbreken van vertrouwen was ook een dingetje voor Van Nieff in Euroborg. „Ik speelde soms met de gedachte dat een slechte wedstrijd mij meteen m’n plek kon kosten. Dat gaf spanning. Niet fijn. Het gaat tussen je oren zitten.”

In Almelo dreigt hetzelfde te gebeuren. Van Nieff speelde de hele voorbereiding, had aan het begin van de competitie een basisplaats, maar kreeg intussen concurrentie van voormalig AC Milan-middenvelder Alexander Merkel en belandde op de bank.

Interview zaterdag bij DvhN

Van Nieff vertelt meer over zijn periode bij FC Groningen in het weekendinterview, zaterdag in de papieren krant en vanaf 8 uur 's ochtends op deze site.