© BELGA

Zure nederlaag voor Westerlo tegen OH Leuven

KVC Westerlo heeft vrijdagavond in het eigen Kuipje een pijnlijke nederlaag opgelopen tegen rode lantaarn OH Leuven. De Kemphanen kwamen al vroeg op achterstand via Moore, maar misten nadien een penalty. De thuisploeg bleef de druk opvoeren, maar werd niet beloond voor zijn dominantie.

BaP

Het was een matige eerste helft waarin OHL vroeg op voorsprong klom. Na een vrijschop van Gorius trapte Moore laag over de grond binnen. Na een haakfout van Hubert op Naessens ging de bal in de twintigste minuut op de stip. Van Eenoo achter de bal, maar Gillekens hield de netten makkelijk schoon. Slap ingetrapt, keeper pakte probleemloos. En dat was het dan. OHL kroop achteruit en Westerlo vond geen oplossingen, had geen antwoord en dwong geen kansen af. Matige partij, één doelpunt voor OHL dat met 0-1 aan de tweede helft kon beginnen.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg de bakens te verzetten. Met kansen voor Naessens en een bedrijvige Abrahams maar Gillekens gaf geen krimp. Op het einde moest Van Langendonck nog goed tussenkomen op een schot van Dequevy. OHL wint én dat is nieuws, het is pas de tweede competitiezege. Westerlo ondergaat haar vierde verlies op rij.

EINDSTAND. Westerlo - OH Leuven: 0-1