ANP
Volledig scherm
© ANP

Fabrikant bolderkar erg aangeslagen na spoordrama: "Als het onze schuld is, nemen we onze verantwoordelijkheid"

Hoe kan een elektrische bolderkar dwars door een gesloten spoorboom rijden, met vier dode kinderen tot gevolg? Die vraag probeert het onderzoeksteam van de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport te beantwoorden. Daarvoor is gisteren ook overleg geweest met de directie van Stint Urban Mobility, de fabrikant van de elektrische bolderkar.

77 reacties

  • boumba boumboula

    6 jaar geleden
    onderzoek kan meer veiligheid geven door onderzoek net als de wagen verbeterd is stap voor stap ?
  • Valère Rads

    6 jaar geleden
    Zo'n kar weegt met inzittenden en al gemakkelijk 400-500 (!) kilo. Op het stuur zien we 1 (!) remgreep. De bestuurster schreeuwde toen ze om hulp riep volgens ooggetuigen dat de remmen niet werkten. Ik weet niet hoe lang dat officieel onderzoek gaat duren, maar het mijne was rond op 2 minuten eerlijk gezegd. Nu al een farce!
  • wim Vandebergh

    6 jaar geleden
    Als iedereen eens wat meer rekening houd met elkaar op de weg kunnen deze fietsen zeker.
  • Mark Embrechts

    6 jaar geleden
    Het is een ongeluk met verschrikkelijke gevolgen.... waarom of hoe het is gebeurd moet uitgezocht worden. Dus niet met vingertjes wijzen.
  • Ria Van Looy

    6 jaar geleden
    de fout zit dat de bolderkar niet tijdig is gestopt voor de spoorwegen , wat de reden is zal het onderzoek moeten uitwijzen , voor de rest zijn er toch nog geen noemenswaardige ongevallen mee gebeurd of wel ?