Roger Federer (links) en Novak Djokovic vieren een punt in hun dubbelpartij
NOS Sport

Na Jordan en zijn Bulls schitteren nu Federer en Djokovic in Chicago

Ze zijn wel wat gewend, de fans in het United Center in Chicago. Michael Jordan en zijn briljante Bulls, drie Stanley Cups van de Chicago Blackhawks. Maar ze stonden vannacht op de banken voor de tennistoppers in de Laver Cup.

Roger Federer en Novak Djokovic aan de ene kant en Kevin Anderson en Jack Sock aan de andere kant werden op zijn Amerikaans onthaald in de Windy City: uitbundig, op het bombastische af.

Tijdens spannende rally's rolden de 'ooooohhs' en 'aaaaahhs' van de tribunes, terwijl ook de spelers en 'captains' John McEnroe - Team World - en Björn Borg - Team Europe - zich mee lieten slepen in het enthousiasme.

Droomkoppel Federer/Djokovic ten onder op Laver Cup

Zoals ook bleek uit de onstuimige chest bump van Djokovic op de schouder van Federer, nadat beide wereldtoppers - die nu eens niet tégen, maar mét elkaar speelden - de eerste set hadden binnengesleept.

En uit de oerkreet van Anderson, nadat hij en thuisfavoriet Sock uiteindelijk de partij alsnog naar zich toe hadden getrokken: 6-7, 6-3, 10-6.

Prestige en dollars

Tijdens de Laver Cup staat louter prestige op het spel. En uiteraard een smak geld, ieder lid van het winnende team krijgt een kwart miljoen dollar bijgeschreven. Maar punten voor de wereldranglijst zijn in Chicago niet te verdienen.

De twee teams van zes spelen vrijdag, zaterdag en zondag (lokale tijden) twaalf wedstrijden: drie singles en één dubbelspel. De wedstrijden op vrijdag zijn één punt waard, de wedstrijden op zaterdag twee en die op zondag drie.

Team Europe gaat ondanks de nederlaag van Federer en Djokovic aan de leiding na dag één: 3-1. De ploeg die als eerste dertien punten heeft wint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl