Direct naar artikelinhoud
Film

Disney geeft fout toe: "We hebben te veel Star Wars-films gemaakt"

'Solo: A Star Wars Story' was niet zo'n groot succesBeeld Disney

Disney heeft te veel Star Wars-films in korte tijd uitgebracht. Dat verklaarde de CEO van het mediabedrijf Bob Iger aanThe Hollywood Reporter.

De tegenvallende resultaten van 'Solo: A Star Wars Story' dit voorjaar werden door veel critici verklaard door een verzadiging onder de fans, die in tweeënhalf jaar vier films uit de franchise kregen voorgeschoteld. Iger geeft hen gelijk. "Ik heb de beslissing gemaakt over die timing, en ik denk dat ik de fout in ben gegaan door te veel, te snel uit te brengen."

Het bedrijf zet dan ook de rem op de films uit 'a galaxy far far away'. Iger: "Maar dat betekent niet dat we geen films meer gaan maken. J.J. Abrams is druk bezig met Episode IX en er worden nieuwe saga's ontwikkeld waar we nog niet veel over hebben meegedeeld."

Disney bespreekt momenteel intern de toekomst van de franchise. "We zijn nu op het moment dat we beslissingen gaan maken over wat er gaat komen na de film van J.J. We zullen daarbij in ieder geval iets voorzichtiger zijn in het volume en de planning."