War Child maakt een 3D-podcast over oorlogskinderen

Met 3D-audio wordt het verhaal van Jasmine, een vluchteling uit Syrië, tot leven gebracht.

War Child lanceert in samenwerking met Spotify en artiest Damien Rice een podcast. De korte 3D-audiodocumentaire is gemaakt door bureau Being There en het gaat over de 8-jarige Jasmine uit Aleppo. 

De podcast, genaamd ‘Warcast’, is gemaakt ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrede. War Child wil hiermee aandacht vragen voor kinderen die opgroeien in conflictgebieden en de noodzaak van ontwikkelingshulp belichten. Het 3D-geluid moet dit op een aangrijpende wijze overbrengen. 

De techniek zorgt er namelijk voor dat er een driedimensionale ruimte wordt gecreëerd, waardoor de luisteraar op indringende wijze meemaakt wat Jasmine tijdens haar vlucht heeft moeten doorstaan, verklaart Kees Kroot, directeur van Soundcircus. Hij was verantwoordelijk voor de productie.

De podcast zijn te beluisteren via Spotify en de website van War Child. En de Ierse singer-songwriter Damien Rice heeft speciaal voor de podcast drie nummers opgenomen in 3D-audio.

Aan deze productie werkten de volgende partijen belangeloos mee: Creative agency Being There, Soundcircus Kees Kroot, regisseur Bram Schouw, productiemaatschappij Bonkers, The Buddy Film Project, vertelstem Roderick Veelo, zanger Damien Rice, zangeres Mariam the Believer, Jean Mineur en Warchild Nederland.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie