Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Ronaldo in tranen na schijnbaar onterechte rode kaart

Beeld ANP Pro Shots

Cristiano Ronaldo heeft in zijn eerste Champions League-wedstrijd voor zijn nieuwe club Juventus een vroege rode kaart gepakt. De vijfvoudig Champions League-winnaar werd in de wedstrijd tegen Valencia in de 29e minuut naar de kleedkamers gestuurd nadat hij een schijnbaar lichte overtreding had begaan op Jeison Murillo.

Basisspeler Michy Batshuayi zag van dichtbij hoe Ronaldo, overweldigd door ongeloof, in tranen het veld verliet. Volgens scheidsrechter Felix Brych, die daarvoor raad was gaan vragen bij zijn lijnrechter, werkte de Portugees zijn tegenstander Jeison Murillo eerst foutief tegen de grond. Vervolgens graaide Ronaldo ostentatief naar de haren van Murillo, maar trok zijn hand net op tijd terug. Alsof hij eraan wilde trekken. Daarbij suggereerde hij dat het om een schwalbe ging.

Zo werd Ronaldo's weerzien met het Spaanse publiek er eentje in mineur. Juventus, dat Ronaldo in de zomer met het oog op de beker met de grote oren binnenhaalde, slikte zo ook zijn 26e rode kaart in de Champions League. Geen enkele andere club deed slechter. Door een schorsing mist Ronaldo mogelijk ook een terugkeer naar zijn Old Trafford. De match tegen Man United waar hij zo naar uit had gekeken. Het woord is aan het Disciplinaire Orgaan van de UEFA.

Twitter bericht wordt geladen...

Beeld ANP Pro Shots
Beeld AP
Beeld AP