Bekijk hoe de reuzen vrijdagochtend door Leeuwarden trokken

FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

De reuzen van Royal de Luxe zijn vrijdag begonnen aan hun tocht door de Leeuwarder binnenstad. Volgens de gemeente waren er tot 14.00 uur rond de 80.000 mensen naar de stad toegekomen om ze te bekijken.

Het Meisje en de hond Xolo ontwaakten vrijdagmorgen als eerste. Er moest eerst worden gedoucht en verkleed, even na tien uur begon het Meisje vanaf het Stationsplein aan haar route door de stad. Via de Wirdumerdijk en de Nieuwestad ging het naar de Eewal en hierna via de Nieuwekade richting de Noorderweg, waar ze een middagdutje deed onder een parasol in de Arendstuin.

Om vier uur vervolgde het Meisje haar route richting het Cambuur Stadion waar ze om 19.00 uur zal gaan slapen. Ook hond Xolo draafde rustig verder door de stad, meestal niet heel ver bij haar uit de buurt. 

De Duiker

De Duiker werd rond elf uur bij de Willemskade uit het water getakeld. Kijk hier hoe hij zijn eerste stappen op de vaste wal zette. Hij liep via het Zaailand en Ruiterskwartier richting de Groeneweg. Bij de Oldehove deed hij zijn duikershelm af voor een slaapje.

 

Om half vier kwam de Duiker weer in beweging en liep hij via de Noorderweg, Nieuwekade en door de binnenstad (vlak bij de Wirdumerdijk) richting het Zaailand. Om 18.00 uur zal de Duiker daar gaan slapen. Zaterdagochtend 9.30 uur vervolgen de reuzen hun weg.