Francesco Molinari toont de trofee na het winnen van het Brits Open

Woods als vanouds, maar Molinari wint Brits Open

Francesco Molinari heeft de 147ste editie van het Brits Open gewonnen. De 35-jarige golfer hield na een spannende slotdag met een score van 276 (-8) vier golfers twee slagen achter zich en mag zich nu de eerste Italiaan noemen die een major heeft gewonnen.

Drie dagen lang heersten de Amerikanen op de baan van Carnoustie in Schotland. Kevin Kisner leidde iedere dag, al moest hij na de derde ronde Xander Schauffele en Jordan Spieth naast zich dulden.

Woods in de toptien

Op de laatste dag gooiden die drie Amerikanen echter hun eigen glazen in. Terwijl zij afhaakten, stond hun landgenoot Tiger Woods echter ineens op. Woods, die sinds 2008 geen major meer heeft weten te winnen, deed op de greens van Carnoustie zowaar een greep naar de macht.

De 14-voudig majorwinnaar speelde als vanouds en stond na de negende hole bovenaan. Uiteindelijk werd hij door een dubbele bogey teruggeworpen, maar vermoedelijk zal de tevredenheid over zijn eerste toptienplaats (zesde) op een major sinds zijn zesde plaats op het Brits Open in 2013 bij Woods overheersen.

Molinari, vijfde na de derde dag, speelde ondertussen een ronde uit het boekje. De Italiaan kwam niet in de problemen en door een birdie op de veertiende en achttiende hole nam hij de leiding over.

De enige die Molinari nog kon bedreigen was Schauffele. De Amerikaan blies zijn kansen nieuw leven in met twee birdies, maar door een bogey op de zeventiende hole kon Molinari alvast zijn feestje gaan vieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl