Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Vergeten hond wordt met taxi naar bruiloft gebracht

Een taxibedrijf uit Zaltbommel maakte zaterdag wel een heel apart ritje. Ze moesten een ontsnapte chihuahua van Bruchem naar Maastricht brengen. Dat wordt dan 400 euro alstublieft.

De chihuahua zat samen met nog een andere hond in de auto bij een gezelschap dat voor een bruiloft onderweg was naar Maastricht. Tijdens een plaspauze onderweg bij een tankstation ter hoogte van Bruchem, sprong de andere hond ineens uit de bus. De viervoeter werd al snel weer gevangen en het gezelschap reed verder naar het zuiden. Maar wat ze niet niet gemerkt hadden, was dat in de tussentijd ook de chihuahua er tussenuit gepiept was.

Dierenambulance

Het hondje bleef helemaal alleen achter bij het tankstation. Het tankstation belde de dierenambulance en die namen de chihuahua mee naar het dierenasiel in Bruchem. ,,Toen ging het allemaal heel snel”, legt asielbeheerster Wilma de Joode aan het Brabants Dagblad uit. ,,Want de dierenambulance wist inmiddels van wie het hondje was.” Bij het feestgezelschap was namelijk de paniek toegeslagen toen het in de gaten kreeg dat er maar één hondje aan boord was. Maar omdraaien en terug naar Bruchem rijden, redden ze niet vanwege de bruiloft. ,,Toen is telefonisch een taxi geregeld”, vertelt De Joode. ,,Die heeft het hondje bij ons opgehaald en keurig in Maastricht afgeleverd.” Dat kan niet elke taxichauffeur zeggen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.