RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Speurhonden onderweg naar Italië voor vermiste Koen (17)

Koen van Keulen (links) Beeld © ANP

Twee speurhonden zijn onderweg naar Italië om te zoeken naar de vermiste Koen van Keulen uit Soest. De 17-jarige jongen verdween in de nacht van donderdag op vrijdag na een avondje stappen.

De honden zijn getraind in het zoeken naar lichaamsgeur, meldt RTV Utrecht. De verwachting is dat ze rond 18.00 uur arriveren bij het Gardameer.

'Voelt erg laat voor de familie'

Ook de Italiaanse politie overweegt met honden te gaan zoeken. Op z'n vroegst morgen. Dat voelt erg laat voor de familie, zegt een woordvoerder van de familie tegen het AD.

Hij zegt dat de plaatselijke politie geen bezwaar heeft tegen het Nederlandse zoekteam, 'zolang het geen officiële status heeft en er niet in uniformen wordt gezocht'.

ZIE OOK: Italiaanse politie zet honden in bij zoektocht naar 17-jarige Koen

Op de avond van zijn verdwijning was Koen op stap geweest met zijn broer en vrienden. Ze gingen daarna met de bus terug naar de camping. Koen bleef een halte langer zitten dan de anderen. Sindsdien is hij spoorloos.

Een woordvoerder van de familie laat RTV Utrecht weten dat er 'nog geen verdere aanwijzingen' zijn over de verblijfplaats van Koen.

Meer op rtlnieuws.nl: