Bleri Lleshi.
Volledig scherm
Bleri Lleshi. © Bart Dewaele

Bleri Lleshi breekt met letterenfonds als "islamofobe" Doornaert voorzitter wordt

De Brusselse auteur en filosoof Bleri Lleshi laat weten dat hij onmiddellijk uit de auteurslijst van het Vlaams Fonds voor de Letteren geschrapt wil worden als Mia Doornaert voorzitter wordt. Dat meldt de Brusselse nieuwssite Bruzz maandagavond. Volgens Lleshi drukt Doornaert zich vaak racistisch en islamofoob uit.

25 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Een Linksoloog van de univ van......Vlissingen minder bij het V.F.L. ? Amaai wat een belangrijke academische titel is me dat dan wel !
  • Marleen Sauvillers

    6 jaar geleden
    Bij de vorige heeft er nooit enige kritiek ik vind mv van Doornaert een heel verstandige vrouw voor mij is het een topper
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Zijn baas de uiterste linkse PVDA-er Jan Blommaert zal dat ook vinden, aan wie hij zijn baan te danken heeft. Maar al met al staat hij ook eens in de krant. Wat betekent die man toch?
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    Doornaert is niet islamofoob, maar islam-avers. Je zou van minder als je de koran leest. En neen, de koran is niet voor interpretatie vatbaar, want - volgens de moslims zelf - is de koran het letterlijke woord van God/Allah.
  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Het verbaast mij niet dat Lleshi islamkritiek verwart met Islamofobie en het woord racisme ook weer in een totaal verkeerde betekenis gebruikt. Dat is ook wat zijn groene vrienden telkens doen. Nogmaals , de islam is een overtuiging en kritiek daarop is geen racisme.