Direct naar artikelinhoud

Tesla-baas Elon Musk scheldt duiker uit op Twitter

De Britse duiker Vern Unsworth, in oranje shirt, bij de reddingsoperatie.Beeld EPA

Tesla-topman Elon Musk heeft op Twitter uitgehaald naar een Britse duiker die betrokken was bij de reddingsoperatie van de voetballertjes uit de Thaise grot. 

Musk had een ­mini-duikboot naar Thailand laten overvliegen voor de redding van de twaalf jongens en hun coach, die meer dan twee weken hebben vastgezeten in het grottenstelsel. Duiker ­Vernon Unsworth, zeer bekend met het gebied, noemde deze actie een pr-stunt. De ­beledigde zakenman maakte hem daarop in een tweet uit voor ‘pedo’.

“Het plan had geen enkele kans van slagen”, zei Unsworth in een interview met Business Insider. Volgens de grotexpert had de duikboot nog geen 50 meter ver gekomen. Musk reageerde op Twitter dat hij een video gaat maken met bewijs dat de mini-duikboot wel degelijk tot de grot kan komen. “Sorry pedo- vent, je hebt erom gevraagd”, eindigde hij zijn tweet. Toen andere twitteraars verontwaardigd reageerden, voegde hij toe: “Ik wed om een gesigneerde dollar dat het waar is.” 

Unsworth overweegt Musk aan te klagen voor smaad.

Lees ook: Duiker legt uit hoe moeilijk het is om de Thaise voetballertjes te redden

De Thaise voetballers zijn allemaal gered, maar de situatie was penibel, zei de Vlaamse duiker Ben Reymenants tijdens de operatie: "Het is navigeren door een soort blubber."