Ruim 1500 telegrammen uit Groningen en Drenthe mee naar Nijmeegse 4Daagse

Guus Sturing en Alex Routers uit Assen doen mee aan de 50 kilometer.

Guus Sturing en Alex Routers uit Assen doen mee aan de 50 kilometer.

Dagblad van het Noorden deelt donderdag ruim 1500 telegrammen en kaarten uit aan Groningse en Drentse wandelaars van de Nijmeegse 4Daagse.

Op de derde dag van het grootste wandelevenement van ons land staat Dagblad van het Noorden traditiegetrouw met een stand aan de Zevenheuvelenweg tussen Groesbeek en Berg en Dal, in het laatste gedeelte van de zware derde etappe.

Deelnemers kunnen hier de telegrammen afhalen die familie, vrienden, kennissen of collega’s hebben gestuurd.

Emotionele boodschappen

Ook dit jaar zitten er weer opbeurende en emotionele teksten tussen. Welke? Dat zeggen we nog niet. Dat leest u na de derde wandeldag op onze website en in de krant van vrijdag.

De telegrammen geven de noordelijke lopers vaak een extra steuntje in de rug om de laatste kilometers van dag 3 te af te leggen.

Ruim 44.000 wandelaars vertrekken dinsdagmorgen voor eerste etappe van de 102e Nijmeegse 4Daagse. Ze lopen 30, 40 of 50 kilometer.

Assen

Guus Sturing en Alex Routers uit Assen doen mee aan de 50 kilometer. Ze verblijven op de camping in Malden.

Guus loopt voor de achtste keer mee, Alex voor de elfde keer. Ze vertrekken dinsdagmorgen om 4 uur. ,, Het is hier bloedheet, 31 graden. We kamperen op een open veld waar normaal de koeien lopen.”

Hij ziet er op tegen de warmte. ,,We krijgen het advies veel drinken. Geen alcohol, maar water, sportdrankjes en zoutoplossing.”

Beat Batten

Sturing en Routers laten zich sponsoren voor een goed doel: de stichting Beat Batten. Batten is een stofwisselingsziekte die vooral bij kinderen voorkomt. Sturing: ,,De teller staat nu op 1260 euro.”