Deel dit artikel
-

KPN nog dit jaar met slim fietsslot

KPN wil nog dit jaar een slim slot voor fietsers aanbieden. Daarbij wordt het internetverkeer tijdelijk uitgeschakeld en ontvangen fietsers geen berichten.

Het slot werkt samen met een app. Zodra de fiets op slot wordt gezet, wordt de smartphone weer ontgrendeld. Het alarmnummer 112 kan wel gebeld worden.

De Safe Lock werd vorig jaar al in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) aangekondigd, maar verscheen niet volgens planning in 2017.

KPN laat aan Telecompaper weten nog bezig te zijn met ontwikkelen en dat het slot later dit jaar officieel worden gelanceerd. Mogelijk gaat het slot rond de 100 euro kosten.

KPN is niet de eerste met een slim slot. Gazelle ontwikkelde al eens de SafeDrivePod. Bij bepaalde snelheden schakelt de app de smartphone helemaal uit.

Deel dit bericht

2 Reacties

van Deurzen

1) niemand gaat natuurlijk dat slot kopen
2) er zijn ook veel mensen – mogelijk zelfs de eersten die zo’n slot uberhaupt zouden kopen – die apps gebruiken om een fietsroute te fietsen. ik hoop dat het slot van KPN slim genoeg is om daar rekening mee te houden, anders vooraf al een mislukking.

Bas Donkers

Van Deurzen, doe ons een plezier en ga eens gewoon onder je eigen naam reageren. Dan weten we of we die zogenaamde voorspellingen van je een beetje op waarde kunnen schatten. Vooralsnog geef ik er geen cent voor.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond