Heijmans realiseert twee nieuwbouwprojecten Oostenburgereiland Amsterdam

Op Oostenburgereiland in Amsterdam gaat Heijmans op twee naast elkaar gelegen plots een nieuwe invulling van het voormalige industrieterrein realiseren: een wooncomplex met vrije sector en sociale huurwoningen voor woningcorporatie Stadgenoot en een nieuw hotel voor Inntel Hotels. De totale contractwaarde die gemoeid is met deze opdrachten bedraagt circa € 35 miljoen.

Huurwoningen voor Stadgenoot
Voor woningcorporatie Stadgenoot realiseert Heijmans op Oostenburgereiland in totaal 54 appartementen vrije sector huur en 97 studio's voor sociale huur, evenals 500 m² kantoorruimte. Op de begane grond zijn enkele appartementen geschikt voor mindervaliden. Bewoners van de appartementen en studio's kunnen gebruik maken van diverse gemeenschappelijke voorzieningen, waaronder een gezamenlijke binnentuin en dakterras. Voor het ontwerp zijn drie jonge architectenbureaus betrokken: Bureau Fraai en Laura Alvarez Architecture uit Amsterdam, en Architectuur Maken uit Rotterdam. De bouwwerkzaamheden gaan naar verwachting eind dit jaar van start, de oplevering is gepland voor medio 2020. De contractomvang van deze opdracht bedraagt circa € 17 miljoen.

Nieuw Inntel hotel
Voor hotelketen Inntel Hotels realiseert Heijmans in bouwteam een luxe viersterren-hotel aan de VOC kade op Oostenburgereiland. Het gebouw telt 17 verdiepingen en biedt ruimte aan 306 kamers. In de laagbouw bevindt zich een restaurant, vergaderzalen, wellness en terras gericht aan de kade. De realisatie gaat van start direct na de zomervakantie periode en wordt naar verwachting medio 2020 opgeleverd. De contractomvang van deze opdracht bedraagt circa € 18 miljoen.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Voor meer informatie / niet voor publicatie: 

Pers 
Marieke Swinkels-Verstappen
Communicatie 
+ 31 73 543 52 17 
mswinkels-verstappen@heijmans.nl

Analisten
Guido Peters
Investor Relations
+ 31 73 543 52 17
gpeters@heijmans.nl


Bijlage