Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 14 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Ajax smijt met geld: ‘Blind de duurste aankoop ooit’

Fans van Ajax moeten op zoek naar een nieuwe bijnaam voor Marc Overmars. De technisch directeur werd vanwege zijn zuinige beleid vaak gekscherend Marc Netto genoemd, maar na de komst van Daley Blind kan die term definitief over boord.

21 miljoen euro

Volgens De Telegraaf keert de verdediger annex middenvelder terug naar Amsterdam voor een bedrag van zestien miljoen euro, dat kan door bonussen nog eens oplopen tot 21 miljoen euro. De transfer zal zoals gebruikelijk waarschijnlijk pas na het weekend officieel gemaakt worden door de Amsterdammers, omdat de club beursgenoteerd is.

Na vier titels op een rij is Ajax inmiddels al vier jaar geen kampioen geworden en ook andere prijzen – zoals de KNVB-Beker – werden er niet meer gewonnen. Een dergelijke prijzendroogte heeft de club niet meegemaakt sinds de introductie van het profvoetbal (1956).

Forse uitgaven

Dat is te zien aan het uitgavepatroon van de club. Deze zomer werden Dusan Tadic 11,4 miljoen euro (plus bonussen) en Zakaria Labyad (6 miljoen euro) al aangetrokken. Daar tegenover staat slechts het vertrek van Justin Kluivert (17 miljoen euro).

Tijdens het afgelopen seizoen werd de portemonnee al getrokken voor de inmiddels zwaar geblesseerde Hassane Bandé (8 miljoen), Nicolás Tagliafico (4 miljoen) en Rasmus Kristensen (5,5 miljoen).

Alles lijkt dus te moeten wijken voor een landstitel en kwalificatie in de Champions League. Daarbij kan Blind goed gebruikt worden, want vrijdag zag de verdediging (weliswaar zonder Matthijs de Ligt, WK-ganger Tagliafico en de langdurig geblesseerde Joël Veltman) er niet goed uit tegen RSC Anderlecht (1-3 nederlaag).

Marc Miskoop

Het zorgt er in ieder geval voor dat Overmars zijn zuinige Dagobert Duck-imago niet langer in bezit heeft. Het is nu voor hem te hopen dat de supporters over een paar maanden niet de term ‘Marc Miskoop’ gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.