anp
Volledig scherm
© anp

NVWA beboet slachthuizen om grove fouten bij slacht

Bij het slachten van de dieren gaat het geregeld mis. Dat blijkt uit rapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA.  Tussen januari 2015 en april 2017 beboette de NVWA negentien slachthuizen voor misstanden bij het aanvoeren en doden van dieren. 

  1. Medische wereld slaat alarm over vaccinatiegraad: ‘Soms stuit je op een muur’
    PREMIUM

    Medische wereld slaat alarm over vaccinatie­graad: ‘Soms stuit je op een muur’

    Artsen- en patiëntenorganisaties slaan alarm vanwege de dalende vaccinatiegraad. Met een landelijke actie die maandag begint, proberen ze zowel zorgverleners als patiënten ervan te doordringen dat een kentering noodzakelijk is om gevaarlijke ziektes buiten de deur te houden. Jeugdarts Caroline Schouten ervaart elke dag hoe moeilijk het is om sommige ouders te overtuigen. ,,Het voelt soms als vechten tegen de bierkaai.”
  2. Co (93) zet eerste tattoo voor overleden zoon en schoondochter: ‘Zo heb ik hen toch een beetje bij me’
    PREMIUM
    7

    Co (93) zet eerste tattoo voor overleden zoon en schoondoch­ter: ‘Zo heb ik hen toch een beetje bij me’

    Bij koersbal en klaverjassen hebben ze het nog niet gezien, maar onder de mouw van de 93-jarige Co prijkt sinds kort een tatoeage. Het is haar eerste tatoeage, als oma van zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Dit als eerbetoon aan haar overleden zoon Paul, die eigenlijk helemaal niet zo van tattoos was, en haar schoondochter Suze. ,,Zo heb ik hen toch een beetje bij me.”
    Westland
  3. Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinautomaat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt
    PREMIUM
    de wijkagent

    Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinauto­maat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt

    Op een mooie zomerse dag staat een jongen met dikke kleding, een capuchon op en een telefoon voor zijn gezicht bij de pinautomaat. Mijn collega vertrouwt het niet en gaat achter de jongen staan. Al snel is duidelijk dat deze jongen geen geld van zijn eigen rekening aan het pinnen is. In deze nieuwe aflevering van de serie De wijkagent: hoe een alerte agent op het nippertje voorkomt dat een vrouw slachtoffer wordt van oplichters.