Direct naar artikelinhoud

Vanaf 2019 naar Disneyland Parijs met de Thalys

Vanuit Amsterdam kun je per april 2019 rechtstreeks met hogesnelheidstrein Thalys naar Disneyland Parijs en luchthaven Roissy-Charles de Gaulle.

Disneyland Parijs is vanaf volgend jaar vanuit Amsterdam gemakkelijk te bereiken met de Thalys.Beeld anp

Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Het traject - Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Roissy-Charles de Gaulle, Disneyland Parijs - wordt afgelegd in uiterlijk 3 uur en 40 minuten.

Vanaf Brussel komt er nog een derde nieuwe bestemming. Vanaf juni volgend jaar kun je tijdens de zomermaanden op zaterdag reizen tussen Brussel en Bordeaux. De rit duurt iets langer dan vier uur. De zomertrein reed al naar Marseille.

De Thalys-treinen vanuit Amsterdam gaan vanaf volgend jaar niet meer naar Lille als eindbestemming. 

Fiets mee
Naast de nieuwe bestemmingen maakte Thalys bekend dat de treinstellen in een nieuw jasje worden gestoken. Zo ontstaat er onder meer 7 procent extra capaciteit en wordt ruimte gemaakt voor fietsen.

Thalys wil met de vernieuwingen in traject en treinstellen inspelen op veranderende verwachtingen van reizigers, bijvoorbeeld wat betreft comfort en duurzaamheid. Het bedrijf investeert daarin jaarlijks zo'n 55 miljoen euro de komende vier jaar.

De hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Parijs is populairder geworden. De groei op het Nederlandse traject was in de eerste drie maanden van dit jaar met 16 procent groter dan op het traject Brussel-Parijs en de route tussen Keulen en Parijs.