RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Verdachte van dood Savannah (14) blijft zwijgen

Archieffoto. Beeld © ANP

De 17-jarige jongen die terechtstaat voor het doden van de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten, laat niet veel los over de zaak. "Hij geeft geen volledige openheid van zaken", zegt persrechter Isabelle Severeijns.

De jongen uit Den Bosch stond vandaag voor het eerst voor de rechter. Hij wordt verdacht van moord. Ook diefstal van de fiets, ID-kaart en een bankpas van Savannah en heling worden hem ten laste gelegd. Hij ontkent iets met de dood van het meisje te maken te hebben.

Zaak achter gesloten deuren

Hoe de rechtszaak precies is verlopen, blijft onduidelijk. Omdat de verdachte minderjarig is, wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld en komen er weinig details naar buiten. 

Wat we wel (mogen) weten, is dat de zaak werd behandeld in het bijzijn van zo min mogelijk mensen. De rechtbank had gehoopt dat de verdachte dan meer zou vertellen dan hij tot nu toe deed. "Er is ook wel iets meer besproken", zegt Severeijns, "maar de verdachte geeft geen volledige openheid van zaken."

Slachtofferverklaring 'heel emotioneel'

Ook de nabestaanden van Savannah hebben vandaag gesproken. Ze lazen een 'heel emotionele' slachtofferverklaring voor. 

De zaak gaat morgen verder. Rond het middaguur wordt de strafeis verwacht. 

Reconstructie zaak-Savannah: verdachte had spullen meisje in huis

Savannah raakte in juni vorig jaar vermist nadat ze een afspraak had met de verdachte. Haar lichaam werd enkele dagen later gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten. 

Meer op rtlnieuws.nl: