Direct naar artikelinhoud
Update

Dit zijn de buitenbioscopen van Amsterdam

Nu de weergoden ons goed gezind zijn, breekt ook de tijd van buitenbioscopen weer aan. Waar kun je deze zomermaanden terecht voor een filmpje in de openlucht?

Tijdens Pluk de Nacht zit je gezellig in strandstoelen (wel even reserveren!)Beeld Pluk de Nacht

Dit overzicht wordt aangevuld.
https://www.facebook.com/events/213809209208574/Films with a view
Op het strand van Pllek wordt bij goed weer elke dinsdagavond een film vertoond. Op Facebook kan het publiek van te voren stemmen welke films op het programma moeten komen. Van 14 tot en met 21 mei kun je stemmen voor het programma van juni. Wie de film wil volgen, kan vooraf (of ter plekke) een koptelefoon reserveren, een eigen koptelefoon werkt niet. 
Elke dinsdag t/m september, film start om 22.30
Pllek, €5https://www.facebook.com/worldcinemaamsterdam/?fref=pb&hc_location=profile_browser

Dit zijn de buitenbioscopen van Amsterdam
Beeld Pluk de Nacht

Metro Movies
Over twee jaar razen de auto's door de nieuwe Gaasperdammertunnel, maar deze nazomer kun je alvast films kijken in de ondergrondse snelweg.
Tijdens het festival worden onder andere High Rise, Straight Outta Compton, Babel en Blade Runner 2049 vertoond. Er is ook een randprogramma met discussies en performances.
Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september, gratis
Gaasperdammertunnel

West Beach Filmfestival
Voor de vijftiende keer kun je aan de Sloterplas tien avonden kijken naar grote films én werk van aanstormende filmmakers. Zodra het programma bekend is, lees je dat hier. Bij slecht weer gaat de vertoning door, in een circustent.
16 t/m 22 september, gratis
Sloterstrand

Ook regisseur/acteur Rutger Hauer houdt wel van een buitenfilmpje. Bij Pllek keek hij naar zijn eigen short Requiem 2019.Beeld ANP

Tips?

Tips voor ons filmoverzicht? Mail naar stadsgids@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.