RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Lichaam vermiste duiker gevonden, zoektocht naar tweede duiker vanochtend verder

Eén van de twee duikers die sinds zaterdagavond zijn vermist in het Grevelingenmeer is gevonden. Volgens de politie moet de identiteit van het lichaam nog worden vastgesteld.

De andere duiker is nog steeds vermist, maar de zoekactie is op dit moment gestaakt. Maandagochtend om 9 uur wordt er verder gezocht. De actie begon op zaterdagavond na een melding van een restauranthouder in Scharendijke.

Duiken naar wrak

De twee waren vanuit dat restaurant naar een wrak gaan duiken. Ze gaven hun autosleutels af bij het restaurant. Dat doen duikers wel vaker, omdat ze die niet mee het water in willen nemen. De restauranthouder sloeg alarm toen de twee om half elf 's avonds nog niet terug waren. 

Twee reddingsboten van de KNRM, duikteams van de brandweer en twee helikopters zochten aan het begin van de nacht tevergeefs naar het duo. Daarna is zondag verder gezocht. De politie ging al snel uit van een slecht scenario, omdat de twee niet genoeg zuurstof bij zich hadden om zo lang onder water te blijven.

Volgens Omroep Zeeland is één van de twee duikers zeer ervaren. Het zou gaan om een 48-jarige man uit Zoetermeer, die onlangs zijn instructeursdiploma heeft gehaald op Curaçao, liet zijn broer aan de omroep weten. 

De Duikbond waarschuwde aan het begin van dit jaar nog. Bij oudere duikers gaat het steeds vaker mis.

De Duikbond waarschuwt duikers om niet te overmoedig te worden. Jackie kan daarover meepraten. "Ik werd steeds makkelijker met duiken.", vertelt hij. Door zijn gedrag kwam hij in het ziekenhuis terecht.

Meer op rtlnieuws.nl:
Duiksport moet veiliger, zegt bond: 'Ongelukken veel te weinig gemeld'