Redactie Metro
Redactie Metro Sport 27 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Ricciardo wint Grote Prijs van Monaco

Niet Max Verstappen maar zijn ploeggenoot Daniel Ricciardo heeft laten zien dat het stratencircuit van Monaco uitermate geschikt is voor de auto’s van Red Bull. De Australiër won zondag de Grote Prijs van Monaco.

Podium uit zicht

Ricciardo was ook al de snelste tijdens drie vrije trainingen en de kwalificatie. Verstappen eindigde op de negende plaats. De Limburger verloor zaterdag al het uitzicht op het podium toen hij een bocht verkeerd nam en in de vangrails belandde. Zijn auto raakte zo beschadigd dat hij niet aan de kwalificatie kon deelnemen. Daardoor moest Verstappen als twintigste en laatste starten.

Sebastian Vettel finishte als tweede, vlak voor Lewis Hamilton die het klassement van de Formule 1 blijft aanvoeren. Ricciardo huilde tranen van geluk aan de finish. Verstappen kon alleen zichzelf de schuld geven dat hij niet als eerste of tweede eindigde. Vorig seizoen raakte de Limburger zwaar gefrustreerd over zijn onbetrouwbare auto die hem maar in de steek bleef laten. In de huidige jaargang van de Formule 1 laat Verstappen het zelf te vaak afweten.

Te veel risico

De twintigjarige coureur nam al een paar keer te veel risico met inhalen en nu miste hij weer de kwalificatie op een circuit dat voor zijn type auto gemaakt lijkt. De Red Bulls zijn op lange stukken nog langzamer dan beide Mercedessen en Ferrari’s. Ze kunnen dat in de vele bochten van de race in Monaco aardig compenseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.