RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

KNMI geeft code oranje af voor Limburg: hagelstenen van 2 tot 4 centimeter

(archieffoto) Beeld © ANP

Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor de provincie Limburg. Daar worden lokaal zware onweersbuien verwacht met soms hagelstenen van 2 tot 4 centimeter. Doordat de buien langzaam richting noorden overtrekken, kunnen grote hoeveelheden regen vallen (tot circa 50 millimeter). Dat kan tot wateroverlast leiden.

Voor de rest van de zuidelijke helft van het land, waar eveneens een aantal stevige onweersbuien ontstaan, geldt voorlopig code geel. Ook hier kan plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen en is er kans op wateroverlast.

Bekijk hier de beelden:

Het water komt met bakken uit de lucht vallen in Limburg. Het zorgde opnieuw voor zware modderstromen in dorpen als Berg en Terblijt.

ZIE OOK: Stevige buien en wateroverlast op komst: 'Kans dat straten onder lopen'

Hagelstenen en windstoten

Ook vallen bij deze buien zeer lokaal hagelstenen met een doorsnee rond 2 centimeter en zijn windstoten van ongeveer 60 kilometer per uur mogelijk. Later in de avond verdwijnen de buien weer.

Bij code oranje is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de gevolgen groot zijn en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Bij code geel is er mogelijk kans op gevaarlijk weer. Daarbij is het raadzaam om op te letten, vooral als je onderweg bent.

De actuele Buienradar