Direct naar artikelinhoud
Langs de velden

AFC speelt gelijk en Pirates na zege gedeeld koploper

AFC heeft lijfsbehoud in de tweede divisie tijdens de laatste speelronde komend weekeinde in eigen hand en de handballers van Aristos spelen volgend seizoen ook in de eredivisie. Dit en meer in het wekelijkse rondje langs de velden.

AFC moet komend weekeinde gelijkspelen om niet te degraderenBeeld Pro Shots/ Remko Kool

Amateurvoetbal
AFC heeft lijfsbehoud in de tweede divisie tijdens de laatste speelronde komend weekeinde in eigen hand. De ploeg van coach André Wetzel moet op bezoek bij Excelsior Maassluis gelijkspelen om ook volgend seizoen in de tweede divisie uit te mogen komen.

AFC had zich zaterdag bij een overwinning thuis op Kozakken Boys al veilig kunnen spelen, maar het werd op sportpark Goed Genoeg, mede doordat AFC-speler Magid Jansen een strafschop miste, 1-1. Matthijs Jesse maakte het doelpunt voor AFC, dat door het gelijkspel op de twaalfde plaats blijft staan in de rangschikking met drie punten meer dan het op een nacompetitieplaats staande FC Lisse. 

Het al gedegradeerde De Dijk won door een benutte strafschop in blessuretijd van Raymond Baten met 3-2 van Jong Sparta. Bij De Dijk kon er na de degradatie vorige week van het eerste zondagteam dit Pinksterweekeinde overigens wel feest worden gevierd.  De club uit Amsterdam-Noord won met liefst 16-0 van KFC en werd kampioen van de zaterdag vierde klasse C. Schadrac Leijgraaff maakte zes doelpunten in de kampioenswedstrijd.

De amateurs van Ajax hebben door een 3-3 gelijkspel tegen Zuidvogels de derde periode in de zaterdag hoofdklasse B gewonnen. Cedric Main, Ricardo Fransberg en Bilal el Amrani maakten de doelpunten voor de ploeg van coach Jorg Smeets. Ajax plaatst zich door het winnen van de periode voor de nacompetitie voor een plaats in de derde divisie. 

In de zaterdag tweede klasse plaatste Blauw-Wit Beursbengels zich door een 3-1 overwinning op Amstelveen voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Zion Linger maakte een hattrick voor Blauw-Wit.

Handbal
De handballers van Aristos spelen ook volgend seizoen in de eredivisie. De club uit Amsterdam-West won de returnwedstrijd in de finale van de nacompetitie met 30-19 van Olympia'89 uit Oss. Het eerste duel had Aristos met 29-28 verloren.  Bij Aristos zat coach Maarten Roestenburg weer op de bank.

De coach was door een heftige spierziekte lange tijd uit de roulatie. Het is nog de vraag hoe de selectie van Aristos er volgend seizoen uitziet. De ervaren krachten Barry Bol, Mike van Dongen, Kevin Kreuger, Jordi Kuijpers, Jordi Loo, Jeroen de Ruyter en Reinder Woudstra stoppen.

De mannen van Aalsmeer kunnen zaterdag thuis voor het eerst sinds 2009 landskampioen worden. De ploeg van coach Bert Bouwer won in Sittard de eerste finalewedstrijd tegen OCI-Lions met 29-28. Daar zag het na de eerste helft niet naar uit. Lions ging de kleedkamer in met een 17-11 voorsprong.

Aalsmeer knokte zich echter terug in de wedstrijd. Erik Blaauw (dit seizoen terug bij Aalsmeer na twee jaar Lions) maakte in de slotminuut uit een strafworp het winnende doelpunt. Aalsmeer pakt zaterdag bij een overwinning de titel. Bij een zege van Lions volgt een week later een beslissingsduel in Sittard.

Honkbal
Amsterdam Pirates kende deze speelronde weinig moeite met Storks. De hekkensluiter uit Den Haag werd met 4-0, 11-2 en 7-0 verslagen. Pirates is door de elfde zege op rij gedeeld koploper met Neptunus uit Rotterdam. De voorsprong op nummer drie HCAW uit Bussum is na twaalf wedstrijden al tien punten. Pirates speelt deze week tegen HCAW, twee keer op sportpark Ookmeer in Osdorp en één keer uit.