Redactie Metro
Redactie Metro Sport 21 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Voetbalsters Ajax pakken landstitel

De voetbalsters van Ajax zijn opnieuw kampioen geworden. De ploeg van trainer Benno Nihom verzekerde zich maandag met winst op concurrent FC Twente van titelprolongatie. Dankzij de zege in Hengelo (1-2) sloeg Ajax een onoverbrugbaar gat van vijf punten op de Twentse voetbalsters, met nog één wedstrijd te gaan.

Tweede jaar op rij

De thuisclub kwam in de achttiende minuut op voorsprong via Ellen Jansen. Enkele minuten voor rust trok Marjolijn van den Bighelaar de stand gelijk. Desiree van Lunteren tikte aan het begin van de tweede helft de 1-2 binnen. De Amsterdamse schaduwspits, die in Oranje meestal als rechtsback staat opgesteld, rondde een steekpass door het midden beheerst af.

FC Twente wist ook in de vijf minuten blessuretijd niet meer langszij te komen, waardoor Ajax voor het tweede jaar op rij kampioen is in de eredivisie voor vrouwen. De ploeg uit Enschede was van 2013 tot en met 2016 vier keer op rij de beste.

De dubbel

„We begonnen met twee punten achterstand aan de play-offs en wisten dat we het tegen FC Twente moesten doen”, zei Nihom, dit jaar voor het eerst de hoofdtrainer van Ajax. „We hebben ze twee keer verslagen, dan ben je de terechte kampioen. Ook wij hebben onze dalen gehad tijdens dit seizoen. Heel veel mensen zeiden: ze hebben de beste selectie, maar ze kunnen het niet. Nu hebben we zeven wedstrijden achter elkaar niet verloren en zijn we weer kampioen. Ik ben zo trots op ze.”

De Amsterdamse voetbalsters veroverden vorig jaar de ‘dubbel’ en kunnen dat nu ook weer doen. De ploeg van Nihom speelt op zaterdag 2 juni de bekerfinale tegen PSV, een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar toen Ajax met 2-0 won.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.