Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 21 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Ed Sheeran en Kendrick Lamar winnaars Billboard

Ed Sheeran en Kendrick Lamar hebben bij de uitreiking van de Billboard Music Awards de meeste prijzen in de wacht gesleept. Beide artiesten gingen met zes trofeeën naar huis.

De Britse zanger won onder meer in de categorieën beste artiest en beste mannelijke artiest, beste radio- en hitparadeliedje (voor Shape of You). Kendrick Lamar won vooral prijzen in de hiphop/rap-categorieën.

Ed Sheeran. Foto: ANP

Andere muzikanten die succesvol waren op het gala waren Bruno Mars met vijf beeldjes, de rockband Imagine Dragons (vier prijzen), The Chainsmokers (drie) en Taylor Swift (twee). Voor Drake viel de oogst tegen. De Canadese artiest verzilverde slechts een van zijn negen nominaties.

Oeuvreprijs

Janet Jackson won dit jaar de Billboard Icon Award. Ze voegde zich daarmee in een bijzonder rijtje. De oeuvreprijs werd eerder gegeven aan onder meer Neil Diamond, Stevie Wonder, Prince, Céline Dion en Cher.

De show vond plaats in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas. Kelly Clarkson presenteerde de avond.De Billboards is een van de vier grote muziekprijzen-shows in de Verenigde Staten. Het is een van de vier grote muziekprijzen-shows in de VS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.