Primoz Roglic (l) en Remco Evenepoel omhelzen elkaar.
Volledig scherm
Primoz Roglic (l) en Remco Evenepoel omhelzen elkaar. © photo: Cor Vos

Primoz Roglic slaat aanval van Remco Evenepoel af in slotrit en pakt eindzege Ronde van Catalonië

Primoz Roglic heeft de eindzege in de 102de editie van de Ronde van Catalonië gegrepen. De renner van Jumbo-Visma verdedigde in de zevende en laatste etappe met verve een voorsprong van tien seconden op Remco Evenepoel. Evenepoel trok alles uit de kast en won de slotetappe, maar kon niet voorkomen dat Roglic het eindklassement won.

  1. Mikel Landa volgende slachtoffer van valpartij in Ronde van Baskenland, Romain Gregoire wint etappe

    Mikel Landa volgende slachtof­fer van valpartij in Ronde van Baskenland, Romain Gregoire wint etappe

    Romain Gregoire heeft de vijfde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. Na flink wat klimwerk bleef er maar een kleine groep over voor de eindsprint, waarin Gregoire de sterkste was. Mattias Skjelmose zat ook in de groep en behoudt de leiderstrui. De koers werd wederom ontsierd door een harde valpartij, waardoor Gonzalo Serrano, Gil Gelders en Mikel Landa af moesten stappen. Laatstgenoemde brak daarbij zijn sleutelbeen.
  2. Marianne Vos grijpt net naast podium in door wereldkampioene Lotte Kopecky gewonnen Pa­rijs-Rou­baix: ‘Ik viel stil’
    Met video

    Marianne Vos grijpt net naast podium in door wereldkam­pi­oe­ne Lotte Kopecky gewonnen Pa­rijs-Rou­baix: ‘Ik viel stil’

    Marianne Vos heeft naast de eerste Nederlandse zege gegrepen in Parijs-Roubaix voor vrouwen. Ze moest onder anderen wereldkampioene Lotte Kopecky uit België voor laten in de sprint op de befaamde wielerbaan. Vos strandde op plek vier, ook achter de Italiaanse Elisa Balsamo (tweede) en de Britse Pfeiffer Georgi (derde). Amber Kraak werd vijfde, Ellen van Dijk zesde en Lorena Wiebes zevende.