Onderzoek: meer dan de helft Nederlanders gebruikt supplementen

Nieuws
Ruim de helft van de Nederlanders (56 procent) gebruikt supplementen, meldt marktonderzoeker Multiscope op basis van onderzoek onder 5000 Nederlanders. Jaarlijks wordt daaraan ongeveer 1,1 miljard euro uitgegeven.
anp
donderdag 30 juni 2022 om 05:43
Afbeelding
beeld anp

Het gaat om zowel voedingssupplementen zoals vitaminen en mineralen als kruidensupplementen, waaronder kurkuma en kamille. Voedingssupplementen worden volgens het onderzoeksbureau opvallend regelmatig genomen. Een ruime meerderheid van de gebruikers (62 procent) neemt deze zelfs dagelijks.

Ze halen de middelen voornamelijk bij de grote drogisterijketens en 39 procent van de voedingssupplementen die worden aangeschaft zijn van huismerken. Kruidvat is veruit het meest gekochte merk, met een marktaandeel van 21 procent, daarna volgen Holland & Barrett (10 procent), Lucovitaal (9 procent), Davitamon (9 procent) en Etos (4 procent).

Twee derde van de supplementen wordt aangeschaft in de winkel. Drie op de tien kopen supplementen online en slechts 2 procent heeft een abonnement waarbij de middelen periodiek worden thuisbezorgd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Curaçao ontving nog nooit zoveel bezoekers als in maart 2024

Maart 2024 gaat op Curaçao de boeken in als de beste toerismemaand ooit: het eiland verwelkomde afgelopen maand 63.556 toeristen. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met maart vorig jaar, zo maakte het Curaçaose toeristenbureau (CTB) vrijdag bekend.

Afbeelding

Marcouch hoopt op Kamer nu er geen verbod koranverbrandingen komt

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch hoopt dat de Tweede Kamer 'zijn verantwoordelijkheid' neemt nu het kabinet geen verbod wil instellen op het verbranden van de koran bij demonstraties of acties.

Afbeelding

AI-bedrijf Nvidia verliest ruwweg 200 miljard aan beurswaarde

Chipconcern Nvidia heeft op Wall Street vrijdag ruwweg 200 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Beleggers hebben de maker van chips voor AI-toepassingen 10 procent lager gezet door zorgen dat de aanstaande kwartaalcijfers van Nvidia wel eens tegen kunnen vallen.

Afbeelding

Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

Afbeelding

Man die zichzelf in brand stak noemt het extreme daad van protest

De man die zichzelf in brand stak bij de rechtbank van het Trump-proces in New York, zou een uitvoerige verklaring op internet hebben gepubliceerd.

Afbeelding

Jury in zwijggeldproces Trump compleet, proces maandag van start

Alle juryleden in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zijn geselecteerd. Hierdoor kan het proces maandag officieel starten.