Nieuw advies voor kerkdiensten: maximaal vijftig bezoekers

Nieuws
De deur gaat weer op een kier voor kerkgangers. Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) adviseert nog steeds digitale diensten, maar kerken kunnen ervoor kiezen maximaal vijftig bezoekers toe te laten.
Hilbert Meijer Hilbert Meijer
dinsdag 18 januari 2022 om 14:43 aangepast 19:31
Kerkgangers in Barneveld.
Kerkgangers in Barneveld. beeld anp / Remko de Waal

Utrecht

Online erediensten hebben de voorkeur van het CIO, waar vrijwel alle Nederlandse kerkgenootschappen bij zijn aangesloten. ‘Zend kerkdiensten digitaal uit en nodig kerkleden en belangstellenden uit om deze diensten digitaal mee te vieren’, staat in een dinsdagmiddag gepubliceerd advies. ‘Als u ervoor kiest om ook fysieke diensten te houden dan met maximaal vijftig kerkgangers, exclusief personeel.’ Er moet dan wel anderhalve meter afstand gehouden kunnen worden.

De Protestantse Kerk in Nederland legt iets minder nadruk op de digitale diensten dan het CIO, maar sluit zich aan bij het advies om maximaa..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Alle coronamaatregelen voor kerken vervallen.

Alle coronamaatregelen voor kerken vervallen, ook bij meer dan 500 bezoekers

Kerken kunnen wat het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken betreft met ingang van 25 februari al hun coronamaatregelen voor kerkdiensten laten vervallen. Dat geldt ook als er meer dan 500 bezoekers verwacht worden.

Wim Vermeulen, Alfred van de Weg, Axel Wicke en Bart Jan Spruyt

Als voorganger Onverdeeld Open steunen terwijl je gemeente verdeeld is. Kan dat?

De petitie Onverdeeld Open, die oproept de QR code af te schaffen, is ook door predikanten getekend. Maar moet een voorganger zich wel mengen in een maatschappelijk debat, als de meningen in de gemeente divers zijn?

Hoogleraar Paul van Geest

Waarom hoogleraar Paul van Geest de petitie 'Onverdeeld Open' ondertekende

Prominent katholiek Paul van Geest is een van de ondertekenaars van de petitie Onverdeeld Open. 'Ik ben zelf twee keer gevaccineerd, maar niet uit eigen overtuiging. Dat zit mij toch niet lekker.'

Voorgangers Nellie van Voornveld, Michel van Heijningen en Arend-Wim Estié.

Zijn predikanten corona-moe? 'Het vaatje van de creativiteit is leeg'

Voorgangers Nellie van Voornveld, Michiel van Heijningen en Arend-Wim Estié begonnen het afgelopen jaar in een nieuwe gemeente. Hoe houd je het als predikant vol in een periode waar somberheid heerst?

Afbeelding

Nieuw advies voor kerkdiensten: maximaal vijftig bezoekers

De deur gaat weer op een kier voor kerkgangers. Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) adviseert nog steeds digitale diensten, maar kerken kunnen ervoor kiezen maximaal vijftig bezoekers toe te laten.

Afbeelding

Waarom ze in de Duitse kerken wél vaak voor een prikplicht zijn

De Duitse Evangelische Alliantie is tegen, maar verder staan de kerkleiders bij de oosterburen een stuk opener tegenover verplichte vaccinatie tegen corona. In de Nederlandse kerken zou dat ondenkbaar zijn. Vanwaar dat verschil?