Bijna vier op de tien ouders laten kind niet prikken

Nieuws
Bijna vier op de tien ouders laten kinderen van 5 tot en met 11 zeker niet prikken tegen corona en 13 procent laat dit waarschijnlijk niet doen. 14 procent van de moeders en vaders twijfelt nog. Dat stelt I&O Research na onderzoek onder 2230 Nederlanders van 18 jaar en ouder in opdracht van de NOS.
anp
dinsdag 18 januari 2022 om 14:45
Afbeelding
beeld anp

Zeker wel laten inenten zegt 16 procent te doen en 19 procent waarschijnlijk wel. Ouders en verzorgers van de nieuwe doelgroep kunnen vanaf heden een brief verwachten met informatie over het prikken van de 12-minners.

Van alle Nederlanders vindt 37 procent dat ook kinderen moeten worden geprikt, terwijl dat vorige maand de helft was.

.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Informateurs: medio mei duidelijk of er een rechts kabinet komt

Op 15 mei zal duidelijk zijn of PVV, VVD, NSC en BBB een kabinet kunnen vormen, zeggen de informateurs. Ze zijn ook niet beschikbaar om er nog een week of twee aan vast te plakken, lieten Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf dinsdag weten na een nieuwe dag van overleg.

Afbeelding

Weerwind wil versoepeling Transgenderwet niet intrekken

Demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) is niet van plan om een voorstel tot verruiming van de Transgenderwet in te trekken, waar de Tweede Kamer om vraagt.

Afbeelding

EU-buitenlandchef spreekt steun uit voor UNRWA na rapport

EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft de internationale gemeenschap opgeroepen de VN-organisatie UNRWA te steunen. Hij zegt dat de organisatie voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen over voldoende financiering moet beschikken om haar missie uit te voeren.

Afbeelding

Chiptoeleverancier ASMI ziet winst ruimschoots halveren

De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. De inkomsten gingen met 8 procent omlaag tot 639 miljoen euro. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 173,1 miljoen euro.

Afbeelding

Zorgminister adviseert ouders: laat kind vaccineren tegen mazelen

Demissionair minister Pia Dijkstra (Medische Zorg) adviseert ouders dringend om hun kind te laten vaccineren tegen mazelen. 'Mazelen is geen onschuldige ziekte', schrijft ze dinsdag in een Kamerbrief.

Afbeelding

EU-parlement keurt nieuwe regels begrotingstekort en schuld goed

Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe regels voor begrotingstekorten en staatsschulden. Ook de meeste sociaaldemocraten stemden voor, ondanks de vrees van linkse Europarlementariërs dat EU-landen gedwongen worden om de economie kapot te bezuinigen.