Direct naar artikelinhoud

Opnieuw stijging van aantal besmettingen

Het RIVM heeft de afgelopen 24 uur 6577 nieuwe positieve tests geregistreerd. Dat is een forse stijging ten opzichte van een dag eerder, toen er 5935 positieve tests bij kwamen. 

Opnieuw stijging van aantal besmettingen
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 39. Dat waren er vrijdag 58. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. 

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is in een dag met 1 patiënt afgenomen. Het totale aantal patiënten met Covid-19 bedraagt nu 1602, van wie er 472 dusdanig slecht aan toe zijn dat ze op de intensive care liggen.

In Amsterdam kwamen er zaterdag 428 nieuwe coronabesmettingen bij. Dat zijn er veel meer dan vrijdag, toen er 274 gevallen werden gemeld. Donderdag waren het er 385.

Testen zonder klachten

Het aantal meldingen schommelt de laatste weken voortdurend. Veel lijn lijkt er niet meer in te zitten. Het RIVM en de GGD hebben daar geen duidelijke verklaring voor. 

De afgelopen week raakten bijna 37.300 mensen besmet, ruim 3000 minder dan de week ervoor. Sinds het begin van de uitbraak dit voorjaar zijn er 9662 mensen aan het coronavirus overleden. In totaal ligt het aantal coronabesmettingen in Nederland nu op 550.445. 

Mensen van wie uit bron- en contactonderzoek of de CoronaMelder app is gebleken dat zij in contact zijn geweest met een besmette persoon, kunnen zich vanaf 1 december op corona laten testen, dat meldt de Rijksoverheid. Ook als ze geen klachten hebben. Dit kan de cijfers beïnvloeden.