Direct naar artikelinhoud
Eindexamens

Meerderheid van leerlingen op Amsterdamse Calvijn College moet herexamen doen

Meerderheid van leerlingen op Amsterdamse Calvijn College moet herexamen doen
Beeld ANP

Tientallen eindexamenkandidaten van het Calvijn College in Amsterdam moeten een deel van hun examen inhalen voordat de definitieve uitslag kan worden bepaald. Dat meldt de Inspectie van het Onderwijs. Van de 77 eindexamenleerlingen moeten 68 herexamen doen. 

Uit onderzoek van de Inspectie blijkt dat de school bij deze vmbo-leerlingen een of meerdere toetsen van het schoolexamen niet heeft afgenomen. Ook moet het centraal examen opnieuw worden nagekeken. De negen leerlingen die geen toetsen hoeven in te halen, moeten daardoor nog een paar dagen wachten op de uitslag.

De leerlingen hadden vorige week woensdag al moeten weten of ze geslaagd zijn. Aanleiding voor de vertraging is dat meerdere cijfers ontbraken. Na onderzoek van de inspectie bleek dat er meerdere tekortkomingen waren. Dinsdag zijn de leerlingen en hun ouders door de school op de hoogte gesteld en binnenkort horen zij wanneer zij de ontbrekende toetsen kunnen inhalen.

De school zegt voor de leerlingen een herstelprogramma te hebben gemaakt met daarin een overzicht van de toetsen die nog gemaakt moeten worden en wanneer er extra lessen zijn als voorbereiding op de toetsen. Als de leerlingen de ontbrekende toetsen hebben afgerond, kan de examenuitslag pas worden vastgesteld.

Lees ook:

Declan was net gezakt voor zijn eindexamen, maar overtuigde de correctoren van hun ongelijk

Zorgen dat je alsnog slaagt voor je eindexamen? Het lukte Declan van Raalte, scholier aan het Vavo Lyceum in Enschede. Vorige week kreeg hij het gevreesde telefoontje­­: je bent gezakt voor je eindexamen vmbo-t. De scholier wist dat slechte nieuws echter om te draaien.