Terug naar de krant

Meer dan 40 doden bij aanval op twee dorpen in Mali

Leeslijst artikel

In twee dorpen in het midden van Mali werden maandag 41 leden van de Dogon-stam vermoord. Vermoedelijk zijn leden van de rivaliserende Fulani-stam de daders.

Leeslijst

Ten minste 41 mensen zijn maandag omgekomen bij een aanval op twee dorpen in het midden van Mali. Dat meldt persbureau Reuters dinsdag. Schutters op motorfietsen zouden de dorpen Yoro en Gangafani zijn binnengereden en de bewoners, leden van de Dogon-stam, hebben doodgeschoten.

De burgemeester van Yoro vertelt aan Reuters dat ongeveer honderd gewapende mannen maandagavond zijn dorp binnengereden en begonnen te schieten op de bevolking. Daarbij kwamen 24 mensen om. Daarna zouden de schutters zijn doorgereden naar Gangafani waar ze nog eens 17 mensen vermoordden.

Lees ook Malinezen beschouwen de missie als amusement
Een beeld uit het kamp Castor, tot 1 mei de Nederlandse basis bij Gao.

Rivaliteit

De daders zijn vermoedelijk lid van de Fulani-stam. In Mali vinden al maanden gevechten plaats tussen de Dogon en de rivaliserende Fulani. De stammen strijden om de controle over bepaalde delen in het land. President Keita van Mali heeft inmiddels aangekondigd de milities te ontwapenen.

Eerder deze maand werden bij een soortgelijke aanval ook al bijna honderd leden van de Dogon-stam vermoord. In maart werden meer dan honderdvijftig Fulani gedood na een aanval van de Dogon. Dat was een van de dodelijkste aanvallen in de recente geschiedenis van West-Afrika.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in